Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Glavobol, hemoroidi, slabokrvnost – aloja zdravi

10. 4. 2016; 02.00
Avtor: Marijana Mandić/Bodi zdrava
aloe vera, ženska, usta, obraz,

Preden začnemo uživati alojo, moramo preveriti, ali jo sploh dobro prenašamo. foto: Profimedia

Zdravljenje z alojo vero ne učinkuje pri vseh ljudeh enako. V večini primerov pa aloja zdravi.

Opravimo alergološki test

Preden začnemo uživati ali nanašati alojo, moramo preveriti, ali jo sploh dobro prenašamo. Na zapestje si s kosmom vate nanesimo sok. Če v desetih minutah ne nastanejo otekline, rdečica in srbenje, rastlino dobro prenašamo in lahko začnemo zdravljenje. Tudi s sokovi prenehajmo, če nam je po njih slabo, imamo drisko ali dobimo izpuščaje.

Vnetje dlesni

Zaradi acemananovih učinkov mehčanja, celjenja in obnavljanja kože, povezanih z učinki rastlinskih hormonov, je priporočljivo mazati zobe in dlesni s stoodstotnim alojinim sokom dvakrat na dan po temeljitem čiščenju zob. Za redno uporabo se svetuje tudi tekočina za izpiranje na osnovi aloje.

Apetit

Veliko prebavnih encimov v aloji spodbuja želodčno sluznico, ki s pomočjo nevrotransmiterjev vpliva na delovanje hormonov za povečanje apetita. Priporočljivo je zaužiti dve žlici stoodstotnega alojinega soka pred tremi glavnimi obroki, lahko pa ga tudi zamešamo v kozarec vode ali kakšnega drugega soka. Pitje soka odpravlja tudi razjedo na dvanajstniku.

Vnetje debelega črevesa in težave s prebavo

Pitje soka pred glavnimi obroki zdravi kronično vnetje debelega črevesa, pozdravi pa tudi slabosti, zaprtje in drisko. V samo sedmih dneh uporabe izboljša absorpcijo beljakovin in ustvari primerno okolje za vzdrževanje in ohranjanje zdrave bakterijske flore.

Sezonsko razstrupljanje

Alojin sok je odličen razstrupljevalni in krepčilni eliksir, predvsem ob menjavi letnih časov. Sinergistično delovanje polisaharidov ter antrakinonov in encimov v jetrih, žolčniku in trebušni slinavki povzroči hitro energetsko in fizično razstrupljanje. Priporočljive so štiri žlice soka zjutraj na tešče in zvečer pred spanjem, od 4 do 8 tednov. Poudariti je še treba, da alojin sok odlično razstruplja jetra, ki se zamastijo, če zaužijemo preveč predelane in mastne hrane.

Slabokrvnost

Acemanan pripravi celične stene organizma, še posebej hrbtnega mozga, ki proizvaja rdeče krvničke, za boljše sprejemanje magnezija in železa. Dve žlici soka trikrat na dan zadostujeta, zraven pa je dobro pojesti več temno zelene zelenjave, suhega sadja in rdečega mesa.

Srčna aritmija

Slavni sok je dober vir magnezijevih ionov, ki skupaj s kalcijevimi ioni sodelujejo pri prevajanju električnih tokov v celicah, predvsem srčne mišice, ter normalizirajo ritem delovanja in utrip. En mesec jemljemo dve žlici soka trikrat na dan, predvsem ob menjavi letnih časov.

Arterioskleroza, holesterol

Alojin sok je bogat s snovmi, ki pomagajo organizmu pri odvajanju maščob iz krvi in preprečujejo njihovo odlaganje. Aminokislina prolin je sestavina kolagena, ki zagotavlja popolno neprepustnost in elastičnost tkiv v venah in arterijah, nekatere druge sestavine pa so znani antioksidanti in preprečujejo staranje celic. Vse te kombinirane učinke dosežemo z dvema žlicama gela ali stoodstotnega soka zjutraj pred zajtrkom. Enaka kura je priporočljiva tudi ob povišanem holesterolu.

Trojni naravni učinek – analgetični, protivnetni in antibiotični – ublaži najbolj trdovratne glavobole. foto: Profimedia

Glavobol

Boleče mesto na glavi podrgnemo z alojinim gelom in sočasno spijemo 200 mililitrov vode s 4 žlicami čistega soka. Trojni naravni učinek – analgetični, protivnetni in antibiotični – ublaži najbolj trdovratne glavobole. Encim bradikinaza s svojim protivnetnim učinkom poseže v proces zaviranja bolečine, analgetični učinek pa povzročita salicilna in cimetova kislina v gelu. Že kmalu po zaužitju tekočinske mešanice bolečina popusti.

Hemoroidi

Večkrat na dan se namažemo z gelom aloje vere, priporočljivo pa je tudi uživanje soka trikrat na dan, običajno pred obroki, dokler težave ne izginejo.

Visok in nizek krvni tlak

Če trikrat na dan zaužijem dve žlici soka, razredčenega ali s sadjem ali zelenjavo, zmešanega v električnem mešalniku, ali pa s sadnim sokom, se tlak počasi normalizira, vitamini skupine B iz aloje vere pa blagodejno delujejo na našo najpomembnejšo mišico in ji dajejo elastičnost, zaradi česar se tlak zviša.

Astma, prehlad

Aloja aktivira različne molekule, ki usklajujejo biokemijsko reakcijo pri dihanju pljuč in celic in tako koristijo vsem, ki jih spremlja astma. Trikrat na dan uživajmo alojin sok, zjutraj in zvečer pa si pripravimo inhalacije, tako da v vreli vodi eno minuto prekuhavamo list aloje, narezan na velike kose. Zaleže tudi, če prevremo nekaj alojinega gela ali soka. Takšne inhalacije zaležejo tudi ob prehladu.

Menstrualne bolečine in menopavza

Odlično zdravilo je ena žlica gela s sladkim jabolčnim sokom ali hibiskusovim čajem. Znano ajurvedsko zdravilo pa je alojin gel, zavret z medom in kurkumo, ki ureja celo nepravilne oziroma neredne menstruacije. Zadoščata dve žlici po trikrat na dan.

Pitje soka dvakrat na dan po dve žlici odpravlja tudi živčnost, razdražljivost in navale vročine v menopavzi.

Nosečnost

Najprej pomembno opozorilo, kajti izdelki iz celega lista, ki vsebujejo aloin, spodbujajo maternične krče in lahko povzročijo splav. Če pa uporabljamo izdelke brez antrakinov, ponudimo sebi in razvijajočemu otroku mnogovrstne hranilne snovi. Vso nosečnost uživajmo po 4 žlice soka, enkrat na dan.

Impotenca

Različne študije so pokazale, da vbrizgavanje aloje pod kožo prinaša odlične rezultate pri zdravljenju težav z erekcijo. V vsakdanu pa lahko poskusite z mešanico alojinega soka, masla, gosje masti, medu ter posušenega in zmletega šipka. V majhni ponvi sestavine segrevajte ob stalnem mešanju. Tik pred zavretjem jih odstavite z ognja. Hranite v suhem in temnem prostoru in uživajte trikrat na dan, pol ure pred obroki, eno žlico pripravka, raztopljenega v kozarcu toplega mleka.

In še bi lahko nadaljevali, alojin sok oziroma gel, ki ga pijemo po žličkah oziroma nanašamo na prizadeto mesto, pomaga zdraviti artritis, išias, protin, vnetje dojk, razne alergije, izpadanje las in plešavost, glivične bolezni kože, luskavico, prhljaj, ječmen, glavkom, vnetje roženice, nočno slepoto in še in še. S čistim sokom si opomorejo tudi bolniki z rakom po kemoterapiji, na Japonskem pa vse od sedemdesetih let preizkušajo cepivo proti raku marayama, ki vsebuje suhi izvleček aloje.

Alojin sok oziroma gel, ki ga pijemo po žličkah oziroma nanašamo na prizadeto mesto, pomaga zdraviti razne bolezni.

Recept za krepko, a shujševalno dobro jutro

Napitek je primeren pred velikimi telesnimi in duševnimi napori oziroma namesto zajtrka, če želimo izgubiti kilogram ali dva.

Zmešajmo:

- 1 merico gela aloje vere, lahko je tudi prašnati izvleček, ki ga naročimo prek spleta

- 1 merico beljakovinskega praška, na voljo v lekarnah

- ¼ skodelice sojinega mleka oziroma posnetega kravjega mleka

- po želji tekoče sladilo

- 1–2 skodelici vode

Zmešajmo vse sestavine do gladkega, alojo vero in vodo dodajmo na koncu. Dobili bomo okusen, gost frape, ki ga, če nismo na dieti, okrasimo s stepeno smetano in ga počasi pijemo po slamici.

Recept zoper raka

Po stotinah pričevanj se je izkazalo, da poseben napoj iz Jeruzalema, kjer svoje delo opravlja pater Romano Zago, zdravi spremenjeno imunološko delovanje celic ob tej hudi bolezni. V različnih intervjujih je pater razložil, da uspeh njegove posebne formule izhaja iz dejstva, da se različne hranilne, čistilne in zdravilne sestavine napitka odlično absorbirajo. Alkohol denimo rahlo širi žile, kar omogoča hranilnim snovem iz medu, da prodrejo do najbolj skritih kotičkov v organizmu.

Po njegovem starodavnem receptu uporabimo liste aloje arborescens oziroma drevesaste aloje, stare vsaj pet let, pobrane in obdelane v temi. Obrišemo jih z mehko tkanino, odstranimo gornje dele, konice in trnaste stranske dele, ostalo pa razrežemo na koščke in zmešamo v mešalniku: 300 gramov listov skupaj s 40–50 mililitri žganja ali brendija in 500 grami medu. Tako narejen sok hranimo v hladilniku. Uživamo ga lahko v različnih količinah glede na različne bolezni. Ker z antioksidacijskimi lastnostmi ohranja celične stene močne, je aloja tudi odlično varovalo pred rakom.

Dobro je vedeti!

- Ne smemo pozabiti, da utegne biti aloja zaradi aloina, ki se nahaja v zunanjih plasteh listov, zelo močno odvajalo in da lahko povzroči močne krče ter drisko, kar je poleti še najmanj dobrodošlo, saj lahko v vročini izgubimo veliko elektrolitov in mineralov. Kupimo torej sokove brez aloina. Če pa želimo odvajalni učinek, zmešajmo pol posušenega lista aloje, žličko koromačevih semen in nekaj brinovih jagod s hladno vodo. Spijmo manjšo skodelico.

- V primeru hudih, kroničnih bolezni vendarle ne smemo uporabljati samo naravnih preparatov in se moramo posvetovati z zdravnikom glede sočasne uporabe rastlinskih in kemičnih snovi.

prejšnji članek
Rastlina, ki zdravi vse
Zdravje
Rastlina, ki zdravi vse
naslednji članek
Robert Kranjec na hitro odšel!
Svet slavnih
Robert Kranjec na hitro odšel!