pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Izjemen odziv: Zgodba o dvojčkih ganila Slovenijo

9. 8. 2023; 05.00
Avtor: V.M.
Plaz Kamnik

Družini se je življenje čez noč postavilo na glavo. Brez doma ostala tudi nedonošenčka. foto: Velišček Urska

Med žrtvami naravne katastrofe je tudi družina z nedonošenima dvojčkoma, ki sta bila na tragičen dan stara komaj deset dni. Prošnja za pomoč ganila Slovence, njihov odziv pa vrnil vero v dobre ljudi.

Med številnimi tragičnimi zgodbami, ki jih beležijo posledice poplav in plazov, je konec tedna na družbenem omrežju pritegnil klic na pomoč družini iz Kamnika, ki jim je plaz povsem uničil domačijo. Njihova prijateljica se je na dobre ljudi obrnila s prošnjo za nujno pomoč, saj je stanje ob izgubi doma še posebej nepredstavljivo zaradi dvojčkov, ki sta kot nedonošenčka šele dodobra prispela iz porodnišnice. Pogled na Evo in Lovra, ki jima je tragedija odvzela varen in topel dom ter posnetki uničene domačije, so nemudoma predramili spletne uporabnike, ki so se odzvali hitro in v velikem številu.

'Kjer je volja, tam je moč. Hvala, hvala, tisočkrat hvala …'

O velikem odzivu je njihova prijateljica že seznanila javnost. »Slovenija, hvala … res nepričakovan odziv.« Kot je pojasnila, so v izjemno kratkem času prejeli vse potrebno za otročička, ponudb pomoči pa je bilo tako veliko, da bi lahko prejeli najmanj 50 otroških vozičkov in nepredstavljivo število oblačil. A takšne količine seveda ne potrebujejo, so pa izjemno hvaležni za vso podporo, dobre misli in vzpodbudna sporočila. Družina je sicer še vedno brez doma, nastanjeni so v Snoviku, prijatelji pa nadaljujejo z zbiranjem pomoči, da bi se lahko prebivalcem domačije življenje znova vrnilo na ustaljene tirnice.

prejšnji članek
Denis Avdić z ekipo zbral 1.914.746,89 €
Svet slavnih
Denis Avdić z ekipo zbral 1.914.746,89 €
naslednji članek
Poplavljeni avtomobili - kdo si lahko obeta odškodnino?
Svet slavnih
Poplavljeni avtomobili - kdo si lahko obeta odškodnino?