nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slavko Ivančić o rehabilitaciji po hudi nesreči

13. 8. 2023; 12.00
Avtor: K.M.
slavko ivancic

Slavko Ivančić foto: Promocijska fotografija

Slovenski glasbenik Slavko Ivančić je leta 2015 doživel hudo prometno nesrečo in si huje poškodoval glavo. Spregovoril je o tem, kako se je moral na novo naučiti svojih pesmi in o svojem počutju 8 let po skoraj usodni nesreči.

"Sem pa po prometni nesreči, ki sem jo imel pred leti, imel pravo čistko med prijatelji, in ostali so tisti, na katere se lahko zanesem. Takrat se mi je nekako prečistilo. Počutim se fantastično, petkrat bolje kot prej. Sicer pa se prijatelji še vedno čudijo, kako se mi je uspelo sestaviti nazaj, češ da bi moral biti že zdavnaj mrtev. Nesreča je bila res težka, ampak zdaj je to za mano," je o tem, s kom je obdan v svojem življenju, povedal Slavko Ivančić.

Od kje pa mu ta moč za tako uspešno rehabilitacijo. Zdravniki so namreč podali slabe napovedi, Slavko pa lahko danes spet tudi nastopa. "To me velikokrat sprašujejo … Kaj pa vem. Družina mi je seveda pomembna in mi je bila vedno v oporo, ampak tudi tale razgled je neprecenljiv, pa tudi morje deluje zdravilno. Žena Irena in vsi v družini so držali z menoj. Kriza je bila, ampak šel sem počasi in zdaj živim povsem normalno. So pa tukaj leta in začneš pozabljati …"

Njegovi največji hiti, kot so Črta, Ko mene več ne bo, Nisem jaz, Kar je res, je res in drugi so skoraj za vedno utihnili. Hude poškodbe so namreč vplivale tudi na Slavkov spomin. Zdaj pa priznava, da je moral v to, da pesmi danes še vedno prepeva, vnesti kar nekaj truda. "Bile so mi znane, kot da sem jih imel nekje v malih možganih, vendar je bilo treba vložiti veliko truda, da sem spet znal besedila in melodije na pamet."

prejšnji članek
Kako pripraviti ajvar?
Kulinarika
Kako pripraviti ajvar?
naslednji članek
Trik za čiščenje Helene Blagne
Svet slavnih
Trik za čiščenje Helene Blagne