pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sin Borisa Cavazze in Oriane Girotto pritegnil pozornost na Popevki

10. 9. 2023; 10.00
Avtor: V.M.
aleksander-cavazza

Aleksander Cavazza foto: Kylo

Aleksander Cavazza je nastopil kot back vokalist pevke Nine Grilc, ki se je predstavila s pesmijo Ni isto.

Sin Borisa Cavazze in Oriane Girotto pluje po umetniških vodah in preseneča s predstavljanjem svojih talentov. Potem ko smo ga videli v vlogi odličnega plesalca in slikarja, se je preizkusil še kot igralec v seriji Gospod profesor, tuje pa mu ni niti področje glasbe. Da za mikrofonom nadvse uživa, je nemalokrat pokazal kot ulični pevec, sedaj pa je pritegnil pozornost celo na odru festivala Slovenske popevke 2023, kjer je nastopil kot back vokalist Nine Grilc, soproge pokojnega deskarja Marka Grilca.

Aleksander Cavazza foto: Sašo Radej

Kot kaže, sta tako Aleks, kot Nina na sinočnji večer uresničevala svoje sanje. Tudi Nina je namreč v otroštvu sanjarila, da bo nekoč postala pevka ali igralka. »Pustila sem si odkrivati nove stvari, v različnih obdobjih različne,« je tekom klepeta za revijo Lady dejala Nina, ki je sprejela izziv in se predstavila na festivalu Popevka 2023.

Aleksander Cavazza je bil back vokalist Nine Grilc. foto: Kylo

»Pesem je napisal prijatelj s svojim prijateljem leta 2021. Poklical me je in mi rekel, naj pridem v studio, da naredimo demo posnetek. Rekla sem si, zakaj pa ne. Pesem smo posneli, potem pa o njej nismo več govorili. Marko je bil takrat še med nami. Pred nekaj meseci pa me je Uroš Buh poklical, da bi ta komad še enkrat posneli, in mi predlagal, da ga prijavimo na Popevko 2023. Jaz temu nisem dajala prav velike pozornosti, nakar me je nekdo poklical in mi povedal, da sem izbrana. Sprva nisem mogla verjeti,« je pojasnila Nina in zaključila,  da pesem, ki nosi naslov Ni isto, ni bila posvečena Marku, kot nekateri mislijo, a da bo na odru stala za njega. »Gotovo bi bil vesel moje odločitve in bi me podprl.«

prejšnji članek
Janja Garnbret uresničila vse cilje v sezoni
Svet slavnih
Janja Garnbret uresničila vse cilje v sezoni
naslednji članek
Zmagovalec Popevke: Še vedno ne dojemam, kaj me je doletelo!
Svet slavnih
Zmagovalec Popevke: Še vedno ne dojemam, kaj me je doletelo!
#nasazenazenska
nasazenazenska