pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jan Kovačič predstavil svojo ljubezen

24. 9. 2023; 09.00
Avtor: Tjaša Platovšek / revija Lady
jan kovacic

Jan Kovačič in Maja foto: Osebni arhiv

Jan Kovačič, ki smo ga kot osebnega trenerja spoznali v šovu The Biggest Loser Slovenija, ljubi Majo Papež. Oba gojita ljubezen do športa in prav šport ju je tudi povezal.

Glede na to, da ju oba povezuje ljubezen do športa, sta se spoznala temu primerno – v fitnesu. »Ugotovila sem, da z vadbo doma ne dosežem več želenih učinkov, zato sem se po pomoč odpravila k zame najboljšemu osebnemu trenerju v Sloveniji Janu Kovačiču. Že na uvodnem sestanku sva ugotovila, da zaradi njegovega polnega urnika trening z njim ne bo mogoč, zato sem trenirala pod okriljem drugega trenerja. Kljub vsemu sva se v studiu večkrat srečala, se pogovarjala in ugotovila, da imava veliko skupnih tem. Kmalu sva začela skupni čas preživljati tudi zunaj studia, in kot rečejo – vse drugo je zgodovina,« uvodoma pove Maja Papež, ki je sicer magistrica prava in licencirana nepremičninska posrednica. Njeno delo zajema predvsem pomoč v družinskem podjetju, kjer pomaga pri vodenju njihovega Počitniškega doma v Portorožu. Zaradi vse večje želje po delu na področju, ki jo izmed vseh najbolj osrečuje – to je področje športa – pa je pred dobrim mesecem pridobila certifikat osebne trenerke. »Ker si želim pridobiti še več znanja s področja trenerstva, se trenutno izobražujem tudi na področju pilatesa,« še doda.

Predstavnika ognjenih znamenj

Z Janom sta si zelo podobna tudi po drugih plateh življenja. »Vse se začne v družini in najini sta si res zelo podobni, zato so enaki tudi najine vrednote, pogledi in navade. Poleg tega sva oba predstavnika ognjenih znamenj – levinja in strelec – zato imava tudi zelo podoben značaj, saj sva oba entuziastična, borbena in pozitivna. Najbolj ceniva svobodo in to, da nihče ne posega v najin notranji mir. Nikoli se ne moreva upreti adrenalinu in novim izkušnjam, dogodivščinam, znanju. Oba sva zelo disciplinirana in redoljubna – to sta ključni lastnosti, ki nama še kako lajšata življenje v skupnem gospodinjstvu. (smeh) Tudi pod pritiskom namreč delujeva enako – oba se rada umakneva in sva sama s seboj,« razloži Jan. »No, edina razlika, ki mi pade na pamet, je ta, da jaz postanem pošast, kadar sem lačna, Jan pa postane zaspan kot polh,« z nasmehom na obrazu doda Maja, Jan pa jo dopolni: »Ja, najino odzivanje na lakoto je še kako različno.« (smeh) In kaj jima drug pri drugem vendarle kdaj pa kdaj kravžlja živce? »Zelo redko kaj in redko kdaj me kaj razjezi. Morda to, da če se nama kdaj kam mudi, je on zelo miren in si kljub časovnemu pritisku vzame čas. Jaz sem takrat malo manj mirna oziroma nemirna za oba,« pravi naša sogovornica. Ob tem nekaj razkrije tudi Jan: »Mene Maja razjezi, ko sredi noči prižge luči in lovi komarja, ki ji brenči okoli glave.« (smeh)

Jan Kovačič in Maja foto: Osebni arhiv

Družinski recept

Sončne dni najraje preživljata v naravi, na prostem. Skoraj vedno je ob tem prisotna aktivnost – pohod na kakšen hrib, supanje, kolesarjenje ali kaj bolj adrenalinskega. Zelo težko sta pri miru, saj se jima zdi, da morata vsak prosti trenutek čim bolje izkoristiti. »Včasih se morava zavestno ustaviti in 'prisilno' ostati doma, da se spočijeva tudi fizično, ne samo psihično. Takrat si najraje ogledava dober film in kaj dobrega pojeva,« nam zaupata. Kadar sta doma, si skušata delo pravično razdeliti oziroma ga razporediti glede na to, kdo ima tisti trenutek več časa. Maja ob tem razkrije: »Jan je prej več let živel sam, zato mu, čeprav je moški, hišna opravila niso tuja. Če pridem jaz pozneje domov, on skuha in obratno.« Rada pa se odpravita tudi v Janove rodne kraje. V Tolmin prideta vsaj enkrat na mesec, saj prelepa Soška dolina ponuja ogromno lepih kotičkov in nepozabnih aktivnosti. »Tolmin obožujem in se tam dobro počutim, predvsem pa ima Jan krasne starše, ki vsakič znova poskrbijo, da se tam res spočijeva in nabereva energijo za nov teden. Babičini štruklji in mamina nedeljska peciva pa so tista pika na i, ki naredijo obisk Tolmina še lepši oziroma slajši,« pravi Maja o Janovi najljubši sladici. Pa je družinski recept že prešel v njene roke? »Seveda, recept za štruklje je že predan. (smeh) Mi je pa od njenih jedi najljubša domača pica,« pove Jan, njegova draga pa nadaljuje: »… ampak se zaradi zelo visoko postavljene lestvice kar malo bojim lotiti izdelave teh znanih babičinih štrukljev.«

Za svojo zvezo pravita, da je preprosta z obilico nepozabnih doživetij. In eno ključnih doživetij, ki ustvarjajo njune spomine, so potovanja. »Če upoštevava le eksotične destinacije, sva bila skupaj na Mauritiusu in Zanzibarju, letos pa naju v decembru čakajo Sejšeli. Vsa eksotična potovanja so načrtovana za december, ker Jan takrat praznuje rojstni dan,« povesta. Kar zadeva adrenalin, pa se včasih sprašujeta, ali nista celo preveč pogumna. »Kot recimo nazadnje, ko sva se zadnji dan dopusta na Zanzibarju odločila, da greva skočit s padalom iz letala, ki je imelo ves čas poleta odprta vrata. A sva še vedno tukaj, spomini pa so večni in nepozabni.«

prejšnji članek
Hedonistični Damjan Murko le v hotel s petimi zvezdicami
Svet slavnih
Hedonistični Damjan Murko le v hotel s petimi zvezdicami
naslednji članek
Ta zmagovalka Talentov nagrade še ni porabila
Resničnostni šovi
Ta zmagovalka Talentov nagrade še ni porabila