nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tina Gorenjak razkrila, da je spet zbolela za rakom

28. 10. 2023; 06.58
Avtor: K.M.
tina gorenjak

Tina Gorenjak foto: M24

S svojimi sledilci je delila čustven zapis o bolezni.

Slovenska pevka in igralka Tina Gorenjak je leta 2019 prvič spregovorila o svoji biti z rakom dojk. Bolezen se je pri njej pojavila leta 2014, takrat pa se je odločila za alternativno zdravljenje in kasnejšo odstranitev tumorja. Skoraj desetletje po prvem srečanju z rakom, se je bolezen v začetku letošnjega leta spet pojavila. Drugačna, ni šlo za ponovitev prve bolezni, agresivnejša in predvsem takšna, ki je zahtevala drugačen pristop. 

"Februarja sem ponovno zbolela za rakom. Dobra novica- ni bila ponovitev prve bolezni, kar pomeni, da je bilo zdravljenje takrat več kot uspešno. Slaba novica- ta oblika raka zdaj, je bila agresivna, hitrorastoča, nagnjena k metastaziranju in zelo redka. Tokrat ni bilo druge pomoči in dobesedno čez noč se je moj svet obrnil na glavo. Nekaj mesecev kemoterapije, operacija, obsevanja… Ne bi rada razpredala o bolezni ali trpljenju, saj je ljudi, ki doživljajo podobno zgodbo (žal) ogromno. Povem le zato, ker sem tu, živa in zdrava, čeprav je bilo kar kritično. Povem zato, da dam komu spodbudo, pogum in upanje, da bolezen rak ni nujno »smrtna obsodba«," je med drugim zapisala Tina. 

Razkrila je še, da v javnosti zadnje mesece nosi lasuljo. To bo opustila med obiskom trgovine, za javne nastope pa jo bo še uporabljala. "Samo bolj prijetno se počutim z daljšimi lasmi," je zapisala. Ob tem pa je še objavila fotografijo z lasuljo in brez, s kratkimi lasmi. Celoten Tinin izpis in razlago, zakaj se je tudi odločila, da zgodbo deli z javnostjo, si lahko preberete TUKAJ

prejšnji članek
Konec je! Stankica in Toni (Gospodin Savršeni) prekinila razmerje
Svet slavnih
Konec je! Stankica in Toni (Gospodin Savršeni) prekinila razmerje
naslednji članek
Natalija Verboten jo obožuje
Svet slavnih
Natalija Verboten jo obožuje