pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nekdanja 'Sanjska ženska' izdala kuharico

16. 11. 2023; 07.00
Avtor: K.M.
Mihaela Margan Kocbek; Gorazd Kocbek

Mihaela Margan Kocbek in Gorazd Kocbek foto: Mediaspeed

Leta 2005 je v vlogi Sanjske ženske nastopila Miša Margan. Novinarka in avtorica se je kasneje poročila z Gorazdom Kocbekom ter se z njim podala v svet bučnega olja. Zato njena nova kuharica v resnici niti ni presenetljiva poteza.

Mihaela Margan Kocbek živi in dela v osrčju pridelave bučnega olja. V knjigi je zbrala številne preproste recepte za slastne jedi, v katerih imajo glavno vlogo – buče. Bučno olje je ponos vsakega Prekmurca in tam že od nekdaj kraljuje v vsaki kuhinji. V knjigi izvemo vse, kar nas je od nekdaj zanimalo o bučnem olju. Kako se ga pripravlja, uporablja in zakaj je tako zdravo. Avtorica nas poduči o bučah, Prekmurju, tradiciji stiskanja bučnega olja in seveda bogati zgodovini družine Kocbek, ki bučno olje proizvaja že skoraj 100 let. Sama pa je tradicijo spoznala predvsem potem, ko je spoznala svojega moža Gorazda Kocbeka, ki zadnje obdobje nadaljuje in nadgrajuje družinsko zgodbo. 

Mihaela Margan Kocbek med podpisovanjem svoje kuharice foto: Mediaspeed

Obsežna knjiga kar prekipeva od slastnih receptov, ki bodo zadovoljili vse okuse. Naučili se boste ustvariti hrustljave predjedi, kremne juhe, živahne solate, razkošne glavne jedi, navihane priloge in odlične slaščice. Recepti so zelo pregledno napisani s sestavinami ob robu, da takoj vidimo, kaj potrebujemo.

prejšnji članek
Za Alfijem Nipičem operacije hernije, pred njim pa naporen december
Svet slavnih
Za Alfijem Nipičem operacije hernije, pred njim pa naporen december
naslednji članek
Čuki nadaljujejo s pesmimi za otroke
Svet slavnih
Čuki nadaljujejo s pesmimi za otroke