Mihaela Margan Kocbek in Gorazd Kocbek foto: Mediaspeed
Mihaela Margan Kocbek živi in dela v osrčju pridelave bučnega olja. V knjigi je zbrala številne preproste recepte za slastne jedi, v katerih imajo glavno vlogo – buče. Bučno olje je ponos vsakega Prekmurca in tam že od nekdaj kraljuje v vsaki kuhinji. V knjigi izvemo vse, kar nas je od nekdaj zanimalo o bučnem olju. Kako se ga pripravlja, uporablja in zakaj je tako zdravo. Avtorica nas poduči o bučah, Prekmurju, tradiciji stiskanja bučnega olja in seveda bogati zgodovini družine Kocbek, ki bučno olje proizvaja že skoraj 100 let. Sama pa je tradicijo spoznala predvsem potem, ko je spoznala svojega moža Gorazda Kocbeka, ki zadnje obdobje nadaljuje in nadgrajuje družinsko zgodbo.
Obsežna knjiga kar prekipeva od slastnih receptov, ki bodo zadovoljili vse okuse. Naučili se boste ustvariti hrustljave predjedi, kremne juhe, živahne solate, razkošne glavne jedi, navihane priloge in odlične slaščice. Recepti so zelo pregledno napisani s sestavinami ob robu, da takoj vidimo, kaj potrebujemo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.