nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nuša Rojs je odločno proti petardam

18. 12. 2023; 06.00
Avtor: K.M.
sanjski-moški-hrvaške

Nuša Rojs foto: Warner Bros

Slovenska pevka in udeleženka hrvaškega šova Sanjski moški je na družbenem omrežju zapisala svoj pogled na decembrsko pokanje petard in ognjemetov!

Vse bolj se bližamo obdobju, ko bo uporaba pirotehničnih izdelkov spet pogojno dovoljenja. Pri nas je pirotehnične izdelke, katerih glavni učinek je pok, dovoljeno prodajati le med 19. in 31. decembrom, uporabljati pa od 26. decembra do vključno 1. januarja. Pri tem velja poudariti, da posest in uporaba petard vseh oblik in moči, v Sloveniji ni dovoljena. Vsi pirotehnični izdelki, ki so naprodaj v Sloveniji, morajo biti ustrezno označeni in opremljeni z deklaracijo v slovenskem jeziku, da je zagotovljena sledljivost.

Kar pa seveda pomeni, da bo vseeno od jutri naprej vse več pokov tako petard kot drugih pirotehničnih izdelkov, ti poki pa najbolj motijo živali, kar je na družbenem omrežju poudarila tudi Nuša Rojs. "Moški, ki mislite, da so petarde in rakete možate, kao preživljanje veselega decembra s pirotehniko in to kažete svojim sinovom in jih tako vzgajate že od malega, raje jim kupite les in z njim izdelajte ptičjo hiško, pojdite v gozd, poiščite krmilnice, nastavite hrano za živali ne pa, da jih strašite in ubijate na ta način.


In vse ženske, ki ste očarane nad barvami in iskricami ognjemeta, raje poglejte v oči živali, tam so najbolj srčne iskrice hvaležnosti ob prijaznih dejanjih. Razumem, da eni ne premorete sočutja do nikogar razen do sebe in morda svojih najbližjih ampak prosim vas, da vsaj poskusite," je med drugim zapisala. 

Dodala je še, da si želi, da bi se ljudje naučili gledati za skupno dobro in da si želi, da se zakonodaja spremeni tako, da bo uporaba pirotehničnih izdelkov za vedno prepovedana. 

prejšnji članek
Znani Slovenci žurali na velikem koncertu Nine Pušlar
Svet slavnih
Znani Slovenci žurali na velikem koncertu Nine Pušlar
naslednji članek
Anej Piletič se z ženo že pogovarja o otrocih
Svet slavnih
Anej Piletič se z ženo že pogovarja o otrocih
#nasazenazenska
nasazenazenska