Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Božič pri Desi Muck: Od razkošja do daril za 10 eur

21. 12. 2023; 11.00
Avtor: V.M.
desa-muck

Desa Muck foto: Šimen Zupančič

Vsestranski desi Muck božič že od otroštva zelo veliko pomeni. Tekom odraščanja je okusila dve plati praznovanja – prepolno obilja in skromno. Obe različici je iz življenjskih razlogov uvedla tudi v svoji družini.

Pisateljica Desa Muck je za revijo Jana poklepetala o decembrskih praznikih in pojasnila, da je imela v otroštvu priložnost okušati dva popolnoma različna božiča. Kot je razložila, je bilo praznovanje pri mamini mami zelo skromno, pri očetovi mami pa nadpovprečno razkošno. In kaj ji je bilo ljubše? Čeprav je bila še več dni po božiču pri očetovi mami omamljena od ambienta, dobrot in čudovitih daril, vseeno kot največje darilo v življenju opisuje babičino in dedkovo ljubezen, ki jo je bila deležna pri maminih starših.

Ko si je ustvarila svojo družino, je tudi svojim trem hčeram želela pričarati evforijo in razkošje božiča, kakršnega je doživljala pri očetovi mami. »Ponavadi sem se tudi zadolžila, ker se nisem znala ustaviti. Hotela sem, da dekleta doživijo božič tako, kot sem ga sama. Pozneje me je srečala pamet. Razen pretiravanja s hrano sem se zelo omejila pri darilih. Vsak družinski član ima mejo okrog deset evrov za darilo. Še raje pa vidimo, če ga naredimo same. Hčerke so pri tem zelo iznajdljive. To, da gre pri božiču za druženje in male pozornosti, ki izražajo naše misli in naklonjenost, namreč drži kot pribito,« je pojasnila Desa.

Klepet z Deso Muck si lahko preberete v reviji Jana,  51, 18. december, 2023.

Ker ima toliko dela s pripravami in kuharijo, na božični večer običajno kar kmalu omaga. foto: Šimen Zupančič

prejšnji članek
Tako velika je že hči tragično pokojnega slovenskega deskarja
Svet slavnih
Tako velika je že hči tragično pokojnega slovenskega deskarja
naslednji članek
SIT: Gozd strahov odhaja na največji oder na svetu
Resničnostni šovi
SIT: Gozd strahov odhaja na največji oder na svetu