zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

To je pesem, s katero nas bo Raiven zastopala na Evroviziji

20. 1. 2024; 09.03
Avtor: K.M.
Raiven

Raiven je tudi uradno predstavila svojo Veroniko foto: Sašo Švigelj

Slovenska izvajalka na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije Raiven je skladbo Veronika, s katero bo maja nastopila v švedskem mestu Malmö, uradno predstavila v današnji prav posebni oddaji. Kakšna se vam zdi?

Raiven je danes tudi uradno predstavila pesem Veronika, s katero bo maja Slovenijo zastopala na Evroviziji. Številni so mislili, da bo pesem tudi operno zaznamovana, a temu ni tako. "Zagotovo se sliši elemente nekega opernega petja v spremljevalnih vokalih, sama opera pa v pesmi ni prisotna. Mislim, da bom ljudem lažje segla v srca, če bom zapela z glasom, ki je v prsnem registru," nam je zaupala Raiven, ki v pesem ni vključila niti harfe, ki jo je zaznamovala v prvem obdobju njene kariere.

Pevka pravi, da gre za mešanico elektronske in filmske glasbe. foto: Sašo Švigelj

Kako pa bi pevka sama opisala svojo pesem?  "V bistvu je zmes elektronske glasbe s filmsko glasbo, ker ta filmski element mislim, da zelo prispeva k temu, da bo na odru vse skupaj res dramatično izpadlo." Tudi Raiven se je, enako kot lanskoletni predstavniki Joker Out, odločila za slovenski jezik. "Resnično sem mnenja, da Veronika, ki je neka taka slovenska ikona, zahteva slovenski jezik in mislim, da jezik na koncu dneva sploh ni pomemben, če je besedilo napisano pametno in če je sama glasba dovolj sporočilna, kar pa mislim, da je."

Poudarja, da ne gre za kronološki življenjepis Veronike Deseniške foto: Sašo Švigelj

Raiven je z glavo na evrovizijskem odru že nekaj mesecev, a priznava, da se same priprave odrskega nastopa še ni lotila. Pričakuje, da se bo s tem delom začela ukvarjati v tednu, ki prihaja. Kaj pa želi slovenskemu občinstvu sporočiti pred poslušanjem svoje in slovenske evrovizijske pesmi. "Predvsem bi si želela, da vsak se ozre samo vase pred tem, ko posluša pesem, ker ima sama pesem toliko enih skritih pomenov in tako enih metafor, da mogoče bo marsikdo presenečen, da pesem ni dobesedni kronološki življenjepis Veronike, ampak je bolj, že pesem se začne v bistvu s koncem Veronike, in naj imajo to v mislih."

prejšnji članek
Človek, ki kreira Botre razkril ozadje serije
Svet slavnih
Človek, ki kreira Botre razkril ozadje serije
naslednji članek
Exatlon: Kako vam je Marko Vnuk všeč kot pevec?
Resničnostni šovi
Exatlon: Kako vam je Marko Vnuk všeč kot pevec?