zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Razkritje Stojana Auerja - RTV predvajana prvotno neprimerno različico?

29. 1. 2024; 10.00
Avtor: K.M.
Poglej in zadeni

Dokumentarna oddaja Poglej in zadeni je zaenkrat umaknjena s sporeda foto: Promocijski material

V soboto so si gledalci lahko končno ogledali dokumentarni del oddaje Poglej in zadeni, k bi moral biti predvajan že v petek, 5. januarja. Zdaj pa je Stojan Auer trdi, da je bila v resnici predvajana originalna, po trditvah televizije, neprimerna različica.

Spomnimo: Prva oddaja Poglej in zadeni, ki je bila leta 2023 snemana v Mariboru, je bila predvajana zadnji petek pred novim letom. Oddaja je v javnosti sprožila kar nekaj debate, predvsem med tistimi, ki s produkcijo niso bili zadovoljni in tisti, ki so ob ogledu oddaje obujali nostalgične spomine. Drugi, dokumentarni del, bi moral biti predvajan 5. januarja 2024, a je RTV Slovenija program spremenila nekaj ur pred uro predvajanja. 

"Na sporedu TV SLO 1 nocoj ne bomo predvajali oddaje Poglej in zadeni, drugi del, zaradi tehnične neustreznosti nekaterih arhivskih posnetkov, iz katerih je oddaja pretežno sestavljena. Tehnične službe TV Slovenija bodo pomanjkljivosti poskušale odpraviti, če bo oddaja primerna za predvajanje, jo bomo v spored umestili v prihodnje. Namesto oddaje Poglej in zadeni, drugi del, bomo danes ob 20.00 na TV SLO 1 predvajali koncert »Naj sveti zvezda v noč svetleje: ansambel Saša Avsenika s pevci popularne glasbe," so pri slovenski javni televiziji v začetku meseca zapisali v sporočilu za javnost.

Oddaja je nato dobila še nekaj terminov, dokončno pa je bila predvajana preteklo soboto na drugem programu javne televizije. A zgodba očitno še ni zaključena, saj zdaj Stojan Auer trdi, da je njegova ekipa oddajo popravila in odpravila nepravilnosti, a da je RTV Slovenija v soboto vseeno predvajala originalno različico, ki bi jo lahko predvajala že 5. januarja. Sporočilo legendarnega televizijca spodaj objavljamo v celoti. Oddajo si lahko sicer ogledate TUKAJ

Danes, ob 12.59, smo sicer dobili tudi odgovor s strani RTV Slovenija, ki sicer trdi, da je bila oddaja tehnično korigirana. "Oddaja je bila tehnično korigirana. Razloge, zakaj ni bila predvajana v prvotnem terminu, smo javno že pojasnili. Nadomestni termin je bil izbran v skladu z možnostmi, ki jih ponuja trenutna programska shema," so nam sporočili. 

"Dragi prijatelji. Najlepša vam hvala za izrečene in poslane čestitke. Morda še samo pojasnilo: Na TV Slovenija so danes objavili 2. del oddaje Poglej in zadeni. Tisto verzijo, ki so jo umaknili iz programa 5. 1. 2024 z besedami, da "ni tehnično ustrezna". Mi smo jo na njihovo zahtevo koregirali. Slednja je prestala "quality check". Nocoj pa so objavili prvotno, zavrnjeno verzijo oddaje. Kot sem dejal na koncu oddaje. Vsi mi smo Orkester. Očitno pa nekdo noče biti del našega orkestra in ponosa Slovenije. Slava jim," je na Facebooku po predvajanju oddaje zapisal Stojan Auer. 

prejšnji članek
Katarina Čas s partnerjem prišla na predstavo Lada Bizovičarja
Svet slavnih
Katarina Čas s partnerjem prišla na predstavo Lada Bizovičarja
naslednji članek
Harmonikarici Špeli Talenti spremenili življenje
Resničnostni šovi
Harmonikarici Špeli Talenti spremenili življenje