Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kreativci pozor, odprt natečaj za izvirno TV serijo!

9. 2. 2024; 07.00
Avtor: V.M.
pexels-judit-peter-1766604

Z natečajem nagovarjajo tudi neuveljavljene, mlajše avtorice in avtorje. foto: Pexels

Na Televiziji Slovenija so odprli natečaj, tekom katerega vabijo k sodelovanju tudi neuveljavljene pisce. Prednost dajejo izvirnosti in dobri ideji.

Na RTV Slovenija so v Uredništvu igranih oddaj v minulih dneh objavili nov natečaj za izvirno TV serijo. Kot so pojasnili, iščejo ideje za scenarije, ki jih bodo razvijali v kakovostne nadaljevanke, namenjene širšemu občinstvu.

»Na prvi stopnji za nas ni toliko pomembna kakovost scenarija ali izkušenost scenarista, prednost dajemo izvirnosti in potencialu ideje, saj že nekaj let scenarije razvijamo po t.i. modelu »writers room«, pisateljske sobe, prilagojene našim razmeram. Obe naši najuspešnejši nadaljevanki – Trilogija Jezero in Primeri inšpektorja Vrenka, sta nastali po tem kopitu. Upamo, da bomo z natečajem nagovorili k sodelovanju širok nabor nadarjenih scenaristov in opogumili tudi neuveljavljene, mlajše avtorice in avtorje, da se na natečaj prijavijo z novimi, svežimi idejami in v perspektivi prispevajo k razvoju kakovostnih slovenskih nadaljevank,« je v izjavi za javnost pojasnil Jani Virk, urednik Uredništva igranih oddaj.

In kakšne teme scenarija so zaželene? »Piscev ne omejujemo z žanrom, poudarek je na družbeno pomembnih temah, ki zadevajo naš vsakdan in našoprihodnost (ekologija, socialne razlike in družbene napetosti, solidarnost, ranljive skupine ipd.), na raznovrstnih, večplastnih likih in dramaturško dosledni ter prepričljivi zgodbi,« pojasnjujejo v objavi natečaja, več pa si lahko preberete TUKAJ.

prejšnji članek
Kingston Dare Kaurič združil moči s Prifarskimi muzikanti
Svet slavnih
Kingston Dare Kaurič združil moči s Prifarskimi muzikanti
naslednji članek
Bruno Šulman uživa na izobraževanju v Parizu
Resničnostni šovi
Bruno Šulman uživa na izobraževanju v Parizu
#obraziavenija
obraziavenija