pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

To je pesem, s katero se slovenska skupina bori za nastop na Evroviziji

22. 2. 2024; 10.30
Avtor: K.M.
Booom!

Booom! foto: Promocijski material

Skupina Booom! bo to soboto nastopila v finalu izbora San Marina za nastop na letošnji Evroviziji. Imamo posnetek njihovega nastopa!

Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda so se med več kot 750 kandidati prebili v finale tekmovanja Una voce per San Marino (Glas za San Marino), kjer se bodo v sobotnem finalu za nastop na letošnji Evroviziji pomerili tudi z zvezdniki, kot so Loredana Berte, Marcella Bella, Wlady, Corona in Ice MC. Skladba 'Dance Like This' prihaja na radie po sobotnem finalu, YouTube posnetek polfinalnega pa najdete spodaj. 

"Ko smo razmišljali o tem, kje in kako začeti pisati novo poglavje skupine Booom!, smo se prijavili na Emo, a je RTVS svojo predstavnico potem izbrala mimo natečaja. Ker smo verjeli v našo pesem (in to kar sledi), smo začeli iskati alternative in se dva dni pred iztekom roka prijavili na evrovizijski izbor v San Marinu, ki je odprt tudi za tuje izvajalce," so o odločitvi, zakaj so se prijavili na izbor v San Marinu, povedali člani skupine. 

K temu pa dodali: "Naš prvi cilj, uvrstitev v finale, smo dosegli, v soboto pa bomo dali še enkrat vse od sebe, uživali na odru in kdo ve, mogoče pa še enkrat presenetimo. So pa tudi ostale pesmi zelo dobre, tekmuje tudi nekaj prekaljenih zvezdnikov evropskega dometa, ki znajo peti in nastopati s pesmimi, ki so sproducirane na svetovnem nivoju. Mi gremo tja predvsem predstaviti našo pesem 'Dance Like This'. Upamo, da bodo gledalci začutili tako nas, kot tudi našo pesem, ki smo jo ustvarili prav za evrovizijo - a tedaj še nismo pa pričakovali, da bomo vstopnico zanjo lovili tako daleč od doma."

prejšnji članek
Brak na prvu: Tina v središču pozornosti
Svet slavnih
Brak na prvu: Tina v središču pozornosti
naslednji članek
Skrito v raju: Igralec lahkotno preskakuje med liki
Svet slavnih
Skrito v raju: Igralec lahkotno preskakuje med liki