zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ganljiva ljubezenska zgodba: Mož jo že 26 let kliče lubika

3. 3. 2024; 05.00
Avtor: S. J./ revija Lady
pexels-achraf-alan-3139497

Ljubezen foto: Pexels

Srečne pare povezuje marsikaj, pogosto tudi glasba. Med skladbami, ki so pri zaljubljencih zelo priljubljene, so tudi pesmi kantavtorja Andraža Hribarja.

Že njegova velika uspešnica Moja, moja je kot nalašč za ljubimce, takšna pa je tudi pesem, s katero se je prvič predstavil na Slovenski popevki leta 1998 Ne jokat', lubika. Že s tem nastopom je izjemno navdušil mladenko, ki mu je pred kratkim v pismu napisala, kako zelo pomembna je za njen odnos z možem ta pesem. »Pred 26 leti sem v gimnaziji spoznala svojega moža. Bil je bobnar v bendu, ki je potreboval pevko – mene. Kmalu sva postala par in čez manj kot dve leti sva dobila sina. Jaz mlada mamica v 3. letniku gimnazije, on študent, sva zaživela na svojem. Prvič sva te videla na Slovenski popevki leta 1998. Možu je bilo hitro jasno, da si mi zelo všeč. Tvoja glasba seveda. In ko je izšel prvi album, mi ga je podaril za rojstni dan. Na tem albumu je skladba Ne jokat', lubika. In od tistega trenutka dalje sem njegova lubika. Čez nekaj dni bo 26 let, odkar sva skupaj, in 23 let, odkar me ne kliče po imenu, temveč lubika. V teh letih sva dala skozi vse mogoče. Dobila še tri otroke, doživela najlepše in najbolj bedne trenutke, ki jih daje življenje. Letos sva bila celo tako daleč, da sva bila prepričana, da ne bova dočakala 26. obletnice. Ampak vsakič, ko sva na dnu in se zdi, da ne bova zmogla dalje, moj mož poišče tvoj CD in zavrti Ne jokat', lubika. In vedno 'vžge',« je med drugim pisalo v pismu.

Andražu take osebne zgodbe veliko pomenijo in je zato zdaj pesem objavil na spletu. »Par sem tudi povabil na poseben koncert ravno ob valentinovem. Žal nista utegnila, a bosta prišla marca, ko imamo večji koncert v Ljubljani, ki se ga s fanti iz benda že veselimo.«

Andraž Hribar

Andraž Hribar foto: Boombox

prejšnji članek
Jasna Kuljaj in Lea Mederal: Plača tista, ki ima s seboj denarnico
Svet slavnih
Jasna Kuljaj in Lea Mederal: Plača tista, ki ima s seboj denarnico
naslednji članek
Horoskop: izberite pravo cvetje za njeno znamenje
Horoskop
Horoskop: izberite pravo cvetje za njeno znamenje
#obraziavenija
obraziavenija