cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Filmu Gepack že druga zlata rola

6. 3. 2024; 09.31
Avtor: STA
pia-min

Pia Skvarča v filmu Gepack foto: Promo foto

V Cineplexxu na ljubljanskem Rudniku bodo film Gepack režiserja Žige Kukoviča opoldne ovenčali z drugo zlato rolo, ki jo Zveza društev slovenskih filmskih ustvarjalcev podeljuje za 50.000 gledalcev. Kukovič je film posnel z ekipo mladih umetnikov po navdihu resnične poti na morje, ki jo je doživel skupaj z glavnim igralcem Robertom Kladnikom.

Kukovič, ki je sicer prepoznaven kot ustvarjalec vsebin za družbena omrežja, v komediji s primesmi kriminalke in romance, prepleta cesto, očetov avto in štiri prijatelje. Ko ugotovijo, da jih spremlja slepi potnik, se razkrije nevarna mreža prevar, nepričakovanih zavezništev, junaki pa so postavljeni pred odločitve, ki bodo preizkusile njihovo prijateljstvo.



Film je nastajal leto dni. "Nikoli nismo vedeli, ali ga bomo sploh posneli do konca, kaj šele, če ga bo kdo videl. Vsakič, ko sem pomislil na veliko platno, me je streslo. Skočili smo na glavo v neznano, naše duše pa so se zabavale ob popolni svobodi ustvarjanja," je ob predstavitvi filma povedal Kukovič, ki je podpisal tudi montažo.

Tega uspeha nikoli niso pričakovali. foto: Facebook

V filmu so zaigrali Maks Dakskobler, Pia Skvarča, Tine Ugrin, Robert Kladnik, Jan Gerl Korenč, Matjaž Javšnik, Juta Gašperšič, Žiga Čamernik, Miha Možina, Maja Zupan, Ana Novak in Neven Paleček Papageno. Direktor fotografije je Matic Gabriel, glasbo sta prispevala Leon Firšt in Tim Žibrat.

Film so prvič predvajali v Cineplexxu Ljubljana Rudnik 20. januarja, ko so se začele premierne projekcije tudi po drugih slovenskih kinematografih. Na rednem sporedu je od 25. januarja.

prejšnji članek
Morda se ne bi poslovil, če bi v Sloveniji bolje poskrbeli za športnike
Svet slavnih
Morda se ne bi poslovil, če bi v Sloveniji bolje poskrbeli za športnike
naslednji članek
Zmagovalec šova Master Chef Slovenija prvič postal očka
Resničnostni šovi
Zmagovalec šova Master Chef Slovenija prvič postal očka