stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Njeni trenutki Flowers
Svet slavnih
 

Voditeljica Nataša Naneva ima z mamo odličen, prijateljski odnos

25. 3. 2024; 12.00
Avtor: K.M.
Nataša Naneva

Nataša Naneva. foto: Tibor Golob

Nataša Naneva v oddaji Kolo sreče vedno navdušuje s svojim širokim nasmehom in dobro voljo. Kakšen odnos pa ima s svojo materjo?

V duhu današnjega materinskega dne smo na Njena.si poklepetali z znanimi mamami. O čem? O materinstvu, veselju in izzivih, ki jih ta vloga prinaša ter spominih, ki na obraz slikajo smeh in solze. Seveda pa nismo mogli izpustiti niti obratnega odnosa, torej odnosa mati hči. Kako se s svojo materjo razume voditeljica Nataša Naneva, kaj si privoščita, ko skupaj preživljata prosti čas in kaj je Nataši njena mati dala za življenje? 

"Za mamo si vedno vzamem čas, na materinski dan pa še toliko bolj. Sicer sama pravim, da je materinski dan, vsak dan, a vseeno se na ta dan še toliko bolj potrudim in jo kar se da razvajam. Najprej sledijo rožice ob kavici in sladički, ki jo po navadi pripravim sama. Letos bodo ob tej priliki moje cimetove rolice z drožmi, ki bodo po pol leta ravno v zahvalo vsem mamicam, zadišale tudi v Trgovini Krajček. Nato sledi kosilo, ki ji ga pripravim jaz ali jo peljem na kosilo. Če nama vreme in čas dopuščata, greva radi tudi skupaj v hrib in tam nazdraviva. Skratka, tako da ji posvetim še več časa kot po navadi," nam je o tem, kako materinski dan preživi s svojo mamo zaupala Nataša. 

Kaj pa je Nataši mati dala za življenje? "Vse. Najbolj pa podporo pri zaupanju svojemu notranjemu občutku, ki je v večini primerov vedno pravi. Predvsem pa je vedno tu, ko jo potrebujem, za kar sem ji nadvse hvaležna."

Skupna razvajanja

Ob tem poudarja, da ima odličen, prijateljski odnos. "Mami je samo 20 let starejša od mene in lahko rečem, da nikoli ni imela težav z razumevanjem mojih "težav", še posebej v najstniških letih se je najin odnos še toliko bolj ojačal, saj je bila zelo razumevajoča. V mojih dvajsetih sva velikokrat sami potovali v Makedonijo k babici, in cariniki so se vedno radi šalili, če sva sestri. Seveda sva midve v smehu odgovorili: "ja je sestri". To nama je bil na potovanjih cel žur. Danes pa je še vedno najbolj skrbna mama, ki najprej vpraša, ali sem lačna."

Velikokrat si privoščita tudi razvajanje samo zase in veliko prostega časa preživita skupaj ter si priskočita na pomoč. "Letos naju še čaka razvajanje v wellness centru, to je še del njenega rojstnodnevnega darila, ki nama ga še ni uspelo izkoristiti. Uživava skupaj v savnah, kjer se pogovarjava o bolj osebnih zadevah, oziroma si ena drugi izlijeva dušo. Če je treba, ena drugi tudi svetujeva in se motivirava," še prav Nataša in razkrije še nekatere skupne trenutke. 

"Velikokrat greva skupaj na bližnjo kranjsko vzpetino, Šmarjetno goro ali Jošt od Kranjem. Mami pa je tudi prva roka, ki mi priskoči na pomoč pri peki. Hkrati je prava mojstrica tako v kuhanju kot pri peki in pri razvoju novih receptur ali sami organizaciji peke, ji vedno rada prisluhnem, saj ima res odlične in koristne nasvete."

prejšnji članek
Tedenski horoskop: Odprite srce
Horoskop
Tedenski horoskop: Odprite srce
naslednji članek
Spoznajte Jano Kotesko v vlogi mame
Svet slavnih
Spoznajte Jano Kotesko v vlogi mame
#nasazenazenska
nasazenazenska