nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Robert Korošec do neverjetnega uspeha na uradni kolesarski dirki

15. 4. 2024; 06.00
Avtor: K.M.
Pokukajte v zakulisje najbolj fatalnega večera (20)

Nina Rakovec in Robert Korošec foto: M24

Slovenski igralec se je resno podal v kolesarske vode. Pretekli konec tedna je tako dosegel odličen rezultat na uradni dirki Mednarodne kolesarske zveze na Hrvaškem.

Robert Korošec se je namreč pretekli konec tedna udeležil desete kolesarske dirke Istria Gran Fondo v Umagu, ki je lani uradno postala tudi dirka potrjena s strani Mednarodne kolesarske zveze (UCI). Kar pomeni, da kolesarska prireditev poteka po standardih in pravilih zveze. Tekmovanje je eno izmed številnih v sklopu tekmovanj na petih celinah, vrhunec pa bo svetovno prvenstvo UCI Gran Fondo Series, ki bo potekalo od 29. avgusta do 1. septembra 2024 v Aalborgu na Danskem. 

Robert je na tekmovanju sodeloval kot član ekipe BTS Company, na polovični razdalji na 87 kilometrih v vsesplošni konkurenci pa je dosegel odlično deseto mesto. Tudi prva tri mesta so sicer osvojili Slovenci, Patrik Mikac, Nejc Ropas in Uroš Vene. V konkurenci je sicer tekmovalo kar 338 kolesarjev. Robert pa je v starostni kategoriji 19 do 34 let sicer osvojil četrto mesto. Ob koncu pa je bil zagotovo najbolj hvaležen za podporo žene Nine Rakovec in obeh otrok, hčere Lejle in sina Oliverja, ki so ga spodbujali v ciljni ravnini. 

Čestitamo! 

prejšnji članek
Gregorju Trebušaku šport bolj blizu, kot se zdi
Svet slavnih
Gregorju Trebušaku šport bolj blizu, kot se zdi
naslednji članek
Znani Slovenki z avtomobilom nasedli ter ostali brez signala in interneta
Svet slavnih
Znani Slovenki z avtomobilom nasedli ter ostali brez signala in interneta