dlake v grlu
Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

Necenzurirano prenos
Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. Grozi mu večletna zaporna kazen.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v Istri?

13. 5. 2024; 09.00
Avtor: V.M.
skrito-v-raju

Recepcija foto: POP TV

Poročanja oboževalcev o obiskih lokacije snemanja serije Skrito v raju dajejo vtis, da je na slavnem polotočku zelo živahno. Preverili smo, ali ponudniki opažajo povečanje turizma in rezervacij za letošnje dopustovanje.

Najbrž ste tudi vi že zasledili fotografije oboževalcev, ki vse pogosteje zahajajo na lokacijo snemanja v Novigrad, torej v izmišljeni kamp Paradiso, ki se nahaja v bližini turističnega naselja Pineta in pa kampa Kastanija. Veliko zanimanje za ta košček televizijskega raja daje vtis, da se tudi bližnji ponudniki kopajo v povpraševanjih in rezervacijah za letošnje dopustovanje, čeravno je lokacija le še bleda senca slikovitega kampa, ki ga spremljamo na televiziji. Radovedni gledalci lahko namreč pasejo oči zgolj na zapuščeni hiški, v kateri so ustvarjalci uredili Hrvojevo recepcijo in objektu s toaletnimi prostori ter se sprehajajo po kotičkih v gozdu in na obali, ki so jih pogosto ujele kamere.

Slavni polotok foto: POP TV

"Vse je zelo zapuščeno in zanemarjeno. Stopnice in pod pred 'recepcijo' so v bistvu iz lesa in te deske so vdrte, polomljene. Eno okno na tej stavbi je bilo razbito in počečkano s sprejem za grafite. Zanimivo je videti tisto znamenito rampo, hišico z modrimi okvirji, pa lesen čoln, ampak vseeno pogled na zanemarjeno okolico pušča grenak priokus. Videli smo tudi nadstrešek in zapuščeno barako, v kateri so imeli potapljaško opremo. Škoda no, ker če bi naredili repliko barčka in poskrbeli za kakšno ponudbo, bi bilo lahko tule zelo živahno," nam je zaupal Marko P., ki je z družino med prazniki obiskal lokacijo snemanja.

Žalosten pogled na kotičke kampa Paradiso. foto: Osebni arhiv

Turizem v hrvaški Istri

V kampu Paradiso torej ne boste dopustovali. Kaj pa se dogaja na bližnjih turističnih lokacijah? Ali popularnost serije vpliva na povečano zanimanje turistov na tem področju? S tem vprašanjem smo se obrnili na številne ponudnike dopustovanja na slikovitem polotoku, a so se odzvali le v turistični agenciji Marco Polo in nam pojasnili, da je realnost precej drugačna od vtisa, ki ga daje celoten vrvež.

»Povečanega zanimanja na tem področju ne opažamo, tudi zanimanja za naselje Pineta ne. Sama Hrvaška kot počitniška destinacija je vsako leto pri naših gostih zelo popularna, odstopanj zaradi serije pa ne opažamo. Glede na to, da je Novigrad zelo blizu Slovenije, mislim, da se tisti, ki jih serija zanima, odpravijo zgolj na kakšen dnevni izlet in si tako lahko ogledajo prizorišče,« nam je pojasnila predstavnica agencije Polona Lokar in omenila še, da se gostje za počitnikovanje v Istri običajno odločajo izven sezone, ko so cene nižje, saj je v sezoni Istra dražja od ostalih Hrvaških turističnih regij.

Plaža foto: POP TV

Vrnitev v skriti raj

Pa se bodo ustvarjalci na lokacijo snemanja še vrnili? Že res, da sledi nadaljevanje serije, a ekipa je na slikovitem polotoku že preživela dve poletji. Vrnitev se tako ne obeta, razen če se bodo zaradi velikega zanimanja gledalcev premislili in zasnovali še eno nadaljevanje. Slednje se je denimo zgodilo pri sosedih, ki so po pompoznem zaključku zakorakali v snemanje 4. sezone Botrov.

prejšnji članek
Skrito v raju: Melani Mekicar zdaj sodelavka s to soigralko
Svet slavnih
Skrito v raju: Melani Mekicar zdaj sodelavka s to soigralko
naslednji članek
Poroka na prvi pogled: Matic zaradi ponižanja zapustil Katjo
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Matic zaradi ponižanja zapustil Katjo
#nasazenazenska
nasazenazenska