elektrika x
Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

zala tomašič
Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Irena Polanec: V največjih stiskah dobiš nepopisno moč

23. 5. 2024; 09.00
Avtor: V.M.
irena-polanec

Irena Polanec foto: Šimen Zupančič

Priznana slikarka Irena Polanec je po smrti ljubega soproga razkrila, kaj sta preživljala v času bitke z rakom. 'Do konca sem verjela, da se mogoče zgodi čudež …'

Umetnica Irena Polanec je v navdihujočem intervjuju za revijo Jana spregovorila o svojem dragem soprogu Bojanu Ferlešu, ki je aprila izgubil bitko z rakom. Po pripovedovanju o njunem srčnem zakonu se je dotaknila tudi obdobja, ko je stopila v čevlje negovalke in prevzela popolno skrb za bolnega partnerja.

Irena Polanec s pokojnim soprogom foto: Osebni arhiv

»Mož je zbolel in dolgo ni imel prave diagnoze. Ko so vendarle ugotovili, da gre za raka, je bolezen že hitro napredovala. Čeprav so napovedali hiter konec, upanje umira zadnje, tako da sem do konca verjela, da se mogoče zgodi čudež. Zame je bilo bistveno, da skrbim za moža tako, kot je nekoč on zame. Želel je biti doma. Sprva so hodile tri medicinske sestre, ampak nisem imela dobrega občutka, zato sem se naučila, kako mu sama pomagam. Pri prvi injekciji sem kar mižala ….« je pojasnila Irena in razložila, da ni klonila, čeprav je bilo težko.

»Spoznala sem, da v največjih stiskah dobiš nepopisno moč. Kot sem bila vedno vztrajna, sem bila tudi zdaj. Bilo pa je težko. Velikokrat sem kar oblečena zaspala na kavču, tako sem bila utrujena.«

Celoten intervju z Ireno Polanec si lahko preberete v aktualni številki revije Jana. Del zanimivega klepeta vas čaka tudi na njihovi spletni strani. Kliknite TUKAJ.

Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju! foto: revija Jana

prejšnji članek
S kom na Šrilanki dopustuje smučarka Ilka Štuhec?
Svet slavnih
S kom na Šrilanki dopustuje smučarka Ilka Štuhec?
naslednji članek
Ste opazili Jerco Legan v seriji Skrito v raju?
Svet slavnih
Ste opazili Jerco Legan v seriji Skrito v raju?