baby lasagna
Lady

Vsak tatu je bil premišljen

rok-snežič
Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Deželak začenja dobrodelno kolesarjenje

29. 5. 2024; 08.35
Avtor: STA
Miha Dezelak; Dezelak junak

Dobrodelna zgodba Mihe Deželaka je zapisana tudi na filmu. foto: Darja Štravs Tisu

Radijski voditelj na Radiu 1 Miha Deželak danes začenja deseto jubilejno dobrodelno akcijo Deželak junak. Deželak bo z ekipo v desetih dneh prekolesaril 10 tras, v petek, 7. junija, pa bo pot zaključil na Debelem rtiču. Zbrana sredstva bodo namenili za letovanje otrok iz socialno šibkih družin na morju, so objavili na spletni strani Radia 1.

Na Radiu 1 so zapisali, da si vsak otrok zasluži brezskrbne počitnice in nepozabne spomine. Te bodo z donacijami omogočili poslušalci, in sicer s poslanim SMS-sporočilom POMAGAM5 ali POMAGAM10 na 1919, denar pa bo s skrinjico na poti zbiral tudi Deželak.

Deželak bo danes začel svojo pot po Sloveniji, kraja začetka akcije pa na Radiu 1 še niso razkrili. Znano pa je, da bo današnjo etapo zaključil v Postojni. Deželak se bo sicer ustavil v številnih krajih, kamor ga lahko pridete spodbujati. Ves čas akcije bo možno Deželaka in ekipo spremljati tudi preko prenosa v živo na spletni strani Radia 1, kjer so objavljene tudi vse trase.

Ob desetletnici akcije so na Radiu 1 ustvarili film Dežela junakov iz arhivskih posnetkov preteklih akcij, s katerim so se želeli pokloniti Sloveniji - edini deželi junakov na svetu. Film so predvajali v kinodvoranah in na nekaterih televizijskih postajah. Izkupiček od prodanih vstopnic bodo prav tako namenili za letovanja otrok.

prejšnji članek
Julija in Cene Prevc: Do sanjske poroke z družinskimi talenti
Svet slavnih
Julija in Cene Prevc: Do sanjske poroke z družinskimi talenti
naslednji članek
Poroka na prvi pogled: Marjetka pred leti pravi fotomodel
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Marjetka pred leti pravi fotomodel