blagajna, denar, kraja
Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske spretnosti

grad-poženik
Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega sodelavca Urške Klakočar Zupančič

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tako skromno sta nekoč živela Alfi in Beba

5. 6. 2024; 08.00
Avtor: V.M.
Alfi in Beba

Alfi in Beba foto: Osebni arhiv

Alfi Nipič in njegova draga soproga Beba sta nedavno slavila 50. obletnico poroke. Par sta sicer že 60 let. Lepo, kajne? Alfi je ob tem obudil spomine na čase, ko sta imela precej bolj skromno življenje ...

Kot je pojasnil v klepetu za revijo Lady, sta po poroki živela v sobici, skupaj z ženinimi starši, v njihovem stanovanju. "Takrat je marsikateri mladi par živel pri starših, v eni sobi. Potem sva se odselila na deželo, dvanajst kilometrov ven iz Maribora, na Jerenino. Petnajst let sva tu delala hišo, počasi je šlo," je pojasnil Alfi Nipič, ki si tedaj še ni predstavljal, da se bo tako dolgo ukvarjal z glasbo. Medtem ko se je Beba po ekonomski šoli zaposlila v upravi Elektra Maribor, je Alfi zapustil vode srednješolskega izobraževanja. Bil je tekstini tehnik, tekstilna industrija v Mariboru pa je propadala, zato je sklenil, da se bo bolj posvetil glasbi.

"Takrat se je pozimi igralo po Sloveniji, poleti pa vse do Dubrovnika. Ogromno časa sem bil zdoma, dvajset let sem igral pri Avsenikih in to je bilo naporno obdobje, nastopali smo v Avstraliji, Ameriki in Kanadi."

Alfi Nipič z ženo Bebo foto: Osebni arhiv

Beba in Alfi Nipič sta praznovala zlato poroko. 50 let zakona. foto: osebni arhiv

prejšnji članek
Žan Serčič na potepu z Leo razgalil svoj svet
Svet slavnih
Žan Serčič na potepu z Leo razgalil svoj svet
naslednji članek
Kaj po padcu čaka Primoža Rogliča?
Svet slavnih
Kaj po padcu čaka Primoža Rogliča?