Ivo Boscarol foto: Zaslonski posnetek Aidea
Inovator in uspešen podjetnik Ivo Boscarol je v podkastu Klemna Selakoviča predstavil nov slovenski proizvod, k razvoju katerega je pristopil pred dobrim letom. Gre za briško peneče vino, ki ga dve leti zorijo 20 metrov pod morsko gladino. »Gospod Rasto Tomažič in njegov oče sta pred dolgimi leti začela s posebno tehnologijo penečih vin, ki so pridelana na različne načine, tudi po tradicionalnem postopku. Steklenice so zatem potopljene v slovensko morje, približno na globino 20 metrov, kjer so v temi, hkrati pa na področju, kjer so prisotni morski tokovi, tako da se steklenice premikajo, podobno, kot jih je potrebno obračati v kleti. Po dveh letih je steklenica obraščena s školjkami,« je povedal inovator in razložil, da zamašek prepušča soli, kar daje penečemu vinu edinstven okus po morju.
Briški produkt je že prejel dvojno zlato medaljo. »To je prvo nefrancosko peneče vino, ki je dobilo dvojno zlato medaljo za kakovost v Franciji. Vino v glavnem prodajamo izven Evrope, na daljni Vzhod (Koreja, Japonska), skratka tja, kjer je večja tradicija morske hrane,« je razložil in v nadaljevanju pojasnil, da gre za vino z največjo dodano vrednostjo v Sloveniji, tržna cena za steklenico denimo na Japonskem znaša 300 dolarjev. »To je ena od dejavnosti v katero vlagam in ki mi dajejo energijo, da so dnevi zanimivi.«
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.