njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Javni poklon izjemnni humanitarki Aniti Ogulin

17. 7. 2024; 17.00
Avtor: Lara Humerca
anita ogulin radio1

Jutranja ekipa Denis Avdić showa se je poklonila izjemnni humanitarki Aniti Ogulin foto: Radio 1, Facebook

Včeraj nas je po dolgotrajni bolezni zapustila izjemna ženska - ženska z ogromnim srcem in še večjim čutom za sočloveka, humanitarka Anita Ogulin. V jutranjem programu so se z namenom, da bi se ji poklonili, oglasili člani Denis Avdić Showa: Jana Morelj, Miha Deželak in Denis Avdić.

Anja Ramšak je izpostavila Anitino povezanost z Radiem 1. Bila je nepogrešljiv člen akcij, kot sta "Deželak junak" in "28-urni dobrodelni maraton". »Anita je bila zadnjih nekaj let nerazdružljivo povezana z našim radiem, z vsemi, ki ustvarjamo radijski program, in z vami vsemi, ki ste znali slišati njene besede in stopiti skupaj, ko smo vas za to prosili.« Sodelovanje z njo je bilo ekipi v ponos. Zaradi nje in zaradi poslušalcev so vsako leto pomagali na tisoče otrokom v stiski, številnim družinam na robu obupa in jim vsaj za trenutek omogočili lepše življenje. Anita jih je naučila sočustvovati, biti srčen in nesebičen, in za vsa leta, ko je bila z njimi, so ji neizmerno hvaležni.

Ko se je ekipa lotila organiziranja dobrodelnih akcij, so iskali izkušeno osebo na tem področju - to je bila Anita. Bila je spretna z besedami, po besedah Denisa Avdića je znala z besedami »sesut«, znala je realno opisati stanje in znala je motivirati. Denis Avdić pravi: »Brez Anite akciji, kot sta "Deželak junak" in "28-urni dobrodelni maraton", ne bi obstajali v taki obliki.«

Dva meseca pred akcijo "Deželak junak" jo je Denis v parku Onkološkega inštituta obiskal skupaj z Jano Morelj, ki je ob prihodu imela močan cmok v grlu: »Mene je takrat bilo iskreno strah iti tja, ker smo vsi vedeli, da se že dolgo bori z boleznijo, da ni v redu, da je slabo...« Anita jima je ob obisku dejala, da je »rojena za druge«. Denis in Jana opisujeta, da je bila ob prihodu telesno v zelo slabem stanju, a v veliko boljšem duševnem.

Robert Roškar se je Aniti zahvalil z besedami: »Rad bi se zahvalil Aniti, da je pomagala najti 'Deželo junakov' v vsakem od nas.« Junija pa je za Miho in ekipo posnela tudi sporočilo.

Miha Deželak se je ob poslušanju sporočila spominjal njenega slabotnega glasu, a kljub temu so bile njene besede globoke in močne. »Vedno nas je vse opogumljala, opogumljala je mene, opogumljala je vse te otroke, pomagala vsem tem družinam, bila je neverjeten vzor...« se spominja in hkrati poudarja njeno požrtvovalnost. Ne le, da je tudi ob tretji uri zjutraj brala elektronsko pošto, šla je takoj v akcijo, preprečila je celo kakšen samomor, ko so bili ljudje v najbolj globoki stiski. Zato Miha Anito opisuje kot največjo humanitarko, ki jo je kadarkoli spoznal.



prejšnji članek
Lorella Flego o srečanju z abrahamom
Svet slavnih
Lorella Flego o srečanju z abrahamom
naslednji članek
Znate prepoznati čustvene manipulatorje?
Zdravje
Znate prepoznati čustvene manipulatorje?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.