Svet slavnih
 

Kako Saša Einsiedler danes gleda na svoji dve ločitvi?

1. 8. 2024; 09.10
Avtor: K.M.
saša-einsiedler, revija-jana

Saša Einsiedler foto: Mateja J. Potočnik

Kako boli ločitev, Saša Einsiedler zelo dobro ve, saj se je ločila dvakrat. Od druge ločitve je sicer minilo že 15 let, svoje znanje iz tega področja pa je zdaj strnila v knjigi Razšla sva se – postavljam nove temelje.

Saša Einsiedler danes iskreno prizna, da na prvi razhod gleda kot na težjega. "Ker se je razbila moja iluzija o tem, da bom do konca poročena z enim moškim, kot sta moja mami in oči zdaj že 57 let, pa se še imata rada. Seveda sem upala, da bom tudi jaz tako. Poleg tega sem bila takrat zelo prepoznavna in mi je bilo še toliko težje. Ko sem se prvič ločila, še ni bilo v navadi, da bi se o tem kaj pisalo, tako da sem imela ena prvih intervju o tem v reviji Jana. Takrat sem odkrito povedala, da nama ni šlo. Da sva se trudila, ampak sva se na koncu razšla," je povedala za revijo Jana in priznala, da je takrat na dogodek gledala zelo negativno. 

K temu pa je še dodala: "Seveda sem mislila, da sem zafurala življenje sebi in njemu ter obema otrokoma. Zelo sem krivila sebe, saj se mi je zdelo, da nisem bila dovolj dobra, da nisem znala in da je tudi moja »slava« pripomogla k temu. Ker sem se bala, da bi se mož počutil ob meni manj vreden, ko so me povsod vsi prepoznali, sem se ves čas poskušala delati, da sem manj, da bi lahko bil on več. Ampak na koncu se to zame res ni dobro izteklo, saj sem začela verjeti, da nisem dovolj dobra, dovolj sposobna, počutila sem se zelo neprivlačno, celo neumno."

Saši res ni bilo lahko niti pri prvi niti pri drugi ločitvi, zato se je odločila, da bo z novo knjigo Razšla sva se – postavljam nove temelje pomagala vsem, ki tudi razmišljajo ali so že sredi ločitve.

Kaj pa druga ločitev? "Ko ti gre zakon po zlu, si rečeš: dvakrat se ločijo samo bedaki. Zato sem se še bolj trudila in res želela dati vse od sebe. Poleg tega sem imela še tri nove otroke, torej skupaj pet otrok. Res mi je bilo veliko do tega, da bi se partnerstvo ohranilo. Ampak je bilo to nemogoče in sem se počutila še slabše, tudi zato, ker sem bila prevarana. Zdelo se mi je, da sem čedalje manj vredna, neprivlačna, zavržena. Potem pa se je za nameček pojavilo še veliko zlobe pri nekaterih, ki so po spletu pisali vse mogoče."

Ob tem pa Saša še priznava, da danes na oba zakona in posledično tudi na obe ločitvi gleda s hvaležnostjo. "Neskončno sem hvaležna za obe izkušnji in tudi za to, da nisem ne z enim ne z drugim možem. Vsak partner ti pokaže tvoje šibke točke, je tvoje ogledalo, zato sem lahko napredovala. In vsak od njiju je sam zase v redu človek, v kombinaciji z mano takrat pa smo drug iz drugega potegnili najbolj boleče."

prejšnji članek
To je znesek, ki ga bo za zlato prejela Andreja Leški
Svet slavnih
To je znesek, ki ga bo za zlato prejela Andreja Leški
naslednji članek
Botri: To je lepotica, ki jo v resnici ljubi Tommy
Svet slavnih
Botri: To je lepotica, ki jo v resnici ljubi Tommy

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.