Svet slavnih
 

Babica zaznamovala njegovo življenje

11. 8. 2024; 21.00
Avtor: Te. P. / revija Lady
Boštjan Gorenc - Pižama

Boštjan Gorenc - Pižama foto: M24.si

Podkaster, pisatelj, komik, igralec, raper in prevajalec Boštjan Gorenc - Pižama je to, kar je, postal predvsem po zaslugi babice, ki mu je pripovedovala in brala zgodbe.

 S tem se je namreč v njem zbudila ljubezen do zgodb in do jezika. Med njegove najljubše pravljice spada Muca Copatarica Ele Peroci.

»Doma smo imeli zbirko pravljic Ele Peroci z ilustracijami Ančke Gošnik Godec. Mislim, da je bila še mamina. Še posebno sem si zapomnil Muco Copatarico. Mislim, da je to ena tistih temeljnih pravljic, ki tvorijo podstat slovenskega zgodbarstva,« je za revijo Lady povedal Pižama, ki je bil presrečen, da si je lahko med prvimi ogledal tudi novonastali animirani film o njej avtorja in režiserja Roka Predina.

»Prišel sem čisto po naključju. Za Mladinsko knjigo prevajam slikanico in sem pisal urednici otroškega leposlovja Ireni Matko Lukan, ali se lahko oglasim na založbi, pa mi je rekla, da je v Kinodvoru in naj pridem tja. Seveda sem šel in sem totalno vesel, da sem videl ta film, saj je to, kar je naredil Rok s svojo ekipo, genialno. Mislim, da ima Muca Copatarica zdaj deset življenj,«  je po premieri v Kinodvoru povedal Boštjan. Omenjeno pravljico je bral tudi svojemu sinu, ko je bil ta še mlajši. »Ko sem mu jo pripovedoval, sem mu vedno rekel, da sem sam kot otrok vedno pospravljal copate. Sin pa se je znašel tako, da ni nosil copat, zato mu jih tudi ni bilo treba pospravljati. Zelo pametno,« je svojega potomca pohvalil Gorenc.

prejšnji članek
Vtisi s Sheeranovega koncerta: Noro vzdušje, nora energija!
Kultura
Vtisi s Sheeranovega koncerta: Noro vzdušje, nora energija!
naslednji članek
Gordon Ramsay: Sem najsrečnejši očka na svetu
Svet slavnih
Gordon Ramsay: Sem najsrečnejši očka na svetu

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.