Svet slavnih
 

V Križankah Zlatkova pot prek trnja do zvezd

14. 9. 2024; 10.30
Avtor: STA
Zlatko, Prek trnja do zvezd 3

Dela tisto, kar ga veseli, in pri tem daje vse od sebe. foto: Luka Švigelj

V Križankah bo drevi nastopil raper Zlatko. Na velikem koncertu, ki ga je naslovil Prek trnja do zvezd, se mu bodo na odru pridružili številni gostje in razširjena glasbena skupina.

Zlatan Čordić, znan tudi po vzdevku Zlatko, je v mladosti začel ustvarjati rap glasbo, ki izraža socialne teme, osebne izkušnje, tudi iz obdobja odraščanja na ljubljanskih Fužinah, in kritiko družbenih razmer. Na sceni je prisoten že več kot 18 let. Njegova najnovejša pesem Klepc laže je v tednu dni presegla 700 tisoč ogledov na platformi YouTube, številka pa je trenutno že presegla 1.3 milijona ogledov.

Kot je pojasnil, bo koncert v Križankah zato, "ker si tudi mali ljudje lahko dovolimo sanjati o velikih stvareh". "Naše odraščanje je zaznamovala Ljubljana in bili so večeri, ko smo z družbo na klopcah v parku pred Križankami poslušali koncerte različnih izvajalcev," so v sporočilu za javnost navedli glasbenikove besede. Kot je še povedal, želi občinstvu dati "nepozaben in kakovosten glasbeni večer, za to pa so potrebni dobro ozvočenje, dobra luč in sanjska lokacija". Njegova karierna pot je bila polna tako vzponov kot padcev.

Zlatko pa pravi: "Verjamem, da se stvari zgodijo same od sebe, naloga mene kot posameznika pa je le, da delam, kar me veseli, in dajem vse od sebe. Saj veste, kako bom zaključil: nasmej se, svet je lep." Svojo prvo ploščo Svet je lep je izdal leta 2007 in se z njo hitro uveljavil na slovenski rap sceni. Sledili so albumi, kot sta Zlato ti daje sijaj, ne pa sreče (2010) in Julijan Mak (2020). Izdal je tudi več sodelovanj, ki so se dobro zasidrala v slovensko glasbeno dediščino. Leta 2019 je svojo zgodbo skupaj s pisateljem Jurijem Hudolinom predstavil v biografiji O smehu Zlatka Čordića. Aktiven je tudi v družbenih in humanitarnih projektih ter kot družbeni kritik in zagovornik človekovih pravic.

prejšnji članek
Izbranka Jureta Koširja razkrila, kaj jo pri njem najbolj moti
Svet slavnih
Izbranka Jureta Koširja razkrila, kaj jo pri njem najbolj moti
naslednji članek
Nekdanji nogometaš Sebastjan Cimirotić praznuje 50 let
Svet slavnih
Nekdanji nogometaš Sebastjan Cimirotić praznuje 50 let
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.