cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Igre z loparjem krepijo telo in um

19. 6. 2023; 03.00
Avtor: Svet24
BADMINTON OBREZ

Badminton je ena izmed najbolj priljubljenih rekreativnih iger pri nas foto: dreamstime

Če želite okrepiti svoje ravnotežje in moč ter postati bolj vitalni, vam ni treba obiskovati različnih vadb, dovolj je že, da se lotite enega od športov z loparjem.

Za vse športe z loparjem (tenis, badminton, namizni tenis, skvoš) je značilno, da se visoka intenzivnost (med igro) izmenjuje s kratkimi obdobji počitka (med serviranjem), kar je podobno intervalnemu treningu.

Prednosti igre z loparjem

Že tri športne ure z loparjem na teden zmanjšajo verjetnost srčne bolezni in znižajo krvni tlak.

Človek večino svojega življenja preživi v gibanju naprej in to ponuja tudi večina vadb. Šport z loparjem pa vas prisili, da se premikate tudi nazaj in bočno, kar izboljša ravnotežje, sposobnost prenosa teže, in s tem se zmanjša tudi tveganje za padce.

Badminton je primeren za igralce vseh starosti in fizičnih sposobnosti. foto: dreamstime

Tovrstna aktivnost je tudi vadba za možgane. S kognitivnega vidika izostri sposobnosti načrtovanja, sprejemanja odločitev, saj je med igro treba nenehno predvidevati naslednje poteze. Obstaja pa še kup drugih prednosti, ki jih prinašajo športi z loparjem. Ko jih boste sami prepoznali, ne boste več spustili loparja iz rok. In res nima smisla preveč premišljevati. Dajte mu priložnost in si z njim izboljšajte življenje.

V zadnjih raziskavah s področja športa se je izkazalo, da igre z loparjem niso le zabavne, temveč tudi podaljšujejo življenje.

: V zadnjih raziskavah s področja športa se je izkazalo, da igre z loparjem niso le zabavne, pač pa tudi podaljšujejo življenje.

: V zadnjih raziskavah s področja športa se je izkazalo, da igre z loparjem niso le zabavne, pač pa tudi podaljšujejo življenje. foto: dreamstime

prejšnji članek
Nasveti za masažo: Kako pravilno zmasirati hrbet?
Zdravje
Nasveti za masažo: Kako pravilno zmasirati hrbet?
naslednji članek
S korenjem do lepše kože in boljšega vida
Zdravje
S korenjem do lepše kože in boljšega vida