stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Huda nesreča in poškodba smučarke Mete Hrovat

31. 1. 2023; 10.19
Avtor: K.M.
Meta Hrovat 2

Meta Hrovat foto: Mediaspeed

Med turnim smučanjem naj bi se v nedeljo huje poškodovala nedavno upokojena slovenska smučarka Meta Hrovat. Ta naj ne bi bila v smrtni nevarnosti.

Kot poroča slovenski portal N1 naj bi se med smučanjem poškodovala 24-letna zdaj že nekdanja slovenska smučarka Meta Hrovat. Ta naj bi bila po navedbah policije ustrezno opremljena in je  smučala z manjšo skupino, ki ji je nudila tudi prvo pomoč. Pri spustu iz Male Ponce pa naj bi z glavo trčila v skalo in obležala. Takole so v nedeljo zapisali pri Policijski upravi Kranj: " ...kasneje dopoldan pa je z gorskimi reševalci opravil še težje reševanje turne smučarke na območju Rateč. Smučarka je pri spustu z območja Male Ponce z glavo trčila v večjo skalo in poškodovana obležala. Bila je ustrezno opremljena. Smučala je z manjšo skupino, ki ji je z gorskimi reševalci tudi nudila prvo pomoč."

Držimo pesti za čim hitrejše Metino okrevanje. 

Konec kariere

Meta je sicer tik pred začetkom letošnje sezone presenetila z odločitvijo, da se kljub rosnim letom odpravlja v smučarski pokoj. Čeprav o razlogih ni želela na dolgo razglabljati, njene izjave namigujejo, da nekaj ni bilo v redu. Ko so bile tekme Zlate lisice v njeni domači Kranjski Gori se je namreč raje umaknila. Je pa po koncu sezone priznala, da komaj čaka, da bo lahko uživala v turnem smučanju, ki se ga je morala zdaj posluževati v času izven sezone. 

Poleg Mete se je z mesta župana Kranjske Gore letos umaknil tudi njen oče Jani Hrovat. Ta je bil vse od leta 2014 župan, a se letos ni odločil za kandidaturo. Približno istočasno, kot se je od kariere smučarke poslovila njegova hči. 

prejšnji članek
Sanjski Blaž v javnosti končno pokazal tudi očeta
Resničnostni šovi
Sanjski Blaž v javnosti končno pokazal tudi očeta
naslednji članek
Brez ostala tudi Anja Ramšak
Svet slavnih
Brez ostala tudi Anja Ramšak