nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Bepopovke o velikem in iskrenem prijateljstvu

4. 6. 2023; 10.00
Avtor: Tjaša Platovšek
bepop

Bepop foto: Neo Visuals

'Pred 21 leti so nas združili umetno, na avdiciji, a očitno so imeli pravi nos za to, da so v skupino povezali prave karakterje," pravijo članice skupine Bepop.

Iskreno, dinamično, zanimivo, zabavno, pozitivno in predvsem nenarejeno – s temi besedami Ana Praznik, Tinkara Fortuna in Alenka Husič opišejo svoje prijateljstvo, za katerega v en glas pravijo, da je pravi fenomen.

V slogu naslova njihove nove skladbe Dlan v dlan si tudi zasebno prijateljice rade podajo dlani in si ponudijo pomoč, kadar je to potrebno. »No, to se je zgodilo ravno naslednji dan po snemanju videospota. Ko sem se znašla v zagati, sta mi obe, tako Tinkara kot Alenka, priskočili na pomoč, za kar sem jima res hvaležna,« pove Ana, Tinkara pa doda: »V teh 21 letih se je nabralo kar nekaj takšnih prigod in tudi sama sem izredno hvaležna, da se lahko ob vsaki priložnosti obrnem na njiju, predvsem pa, da mi prisluhneta, ko to najbolj potrebujem, ter mi dasta kakšen konkreten nasvet.«

'Vse smo zelo timsko naravnane in prizemljene.' foto: Neo Visuals

O zavidanju

In če pravijo, da je pri ženskah vedno prisotno nekakšno zavidanje, tega pri njih ni. Oziroma … »Edino, kar zavidam Alenki, je ozek pas. (smeh) Šalo na stran – vesela sem, da smo tako zrele, da druga drugi ne zavidamo, temveč privoščimo. Da znamo, kot se reče, 'dati svoj ego na stran' in se resnično veseliti za prijateljico, kadar ji kaj uspe. Se mi zdi, da bi na splošno ljudje morali malo več privoščiti drugim, ne pa toliko zavidati. Kajti z zavidanjem gojimo negativno energijo, če pa nekomu privoščimo uspeh, s tem gojimo pozitivno energijo. In te v družbi pogosto primanjkuje,« pravi Ana. Je pa zato veliko več stvari, ki jih druga na drugi občudujejo in bi jih z veseljem vzele za svoje. Tinkara pravi, da bi včasih potrebovala malo Anine odločnosti pri odgovoru z besedo »ne« brez slabe vesti, da bi se komu zamerila, od Alenke pa bi prevzela zmožnost izredno visokih tonov pri petju. Tudi Alenka bi si večkrat želela reči »ne«, od Tinkare pa prevzeti boljšo organizacijo in več ustvarjalnosti v kuhinji. »Se mi zdi, da se pri kuhi preveč ponavljam, ona pa iz vsakega koščka pripravi okusno jed,« pravi mična temnolaska. Tudi kadar se v čem ne strinjajo, zaradi tega ne pride do prepirov. »Zdaj se že tako dolgo poznamo, da nimamo težav iskreno, brez ovinkarjenja druga drugi povedati, kaj nas teži, in vedno sprejmemo kritike druga druge. Nismo zamerljive – smo pa hvaležne, da nam nekdo pove kaj v obraz, da se lahko potem trudiš to odpraviti in morda spremeniš kakšno svojo slabo navado. Sicer pa, kadar je zagata, katero odločitev sprejeti, damo zadevo na glasovanje in večina zmaga,« razloži Ana.

Enake v vrednotah

Tako kot so si dekleta različna po videzu – kot se malo pošali Alenka, predvsem po višini – imajo tudi zelo različne značaje. »Včasih je sicer izziv, vendar na koncu ugotoviš, da je to prej dobro kot slabo. S prilagajanjem, popuščanjem, vztrajanjem, ko je to treba, v resnici namreč še bogatimo naše prijateljstvo,« se strinjajo prijateljice, ki jih združujejo enake življenjske vrednote. »Nobena ne štrli preveč ven in odlično se razumemo,« še doda Alenka. No, podobne pa so si tudi po tem, da imajo vse velik materinski čut in tudi vse ženske potomke. V seštevku imajo namreč kar šest hčera. »Seveda se tudi naša dekleta pa tudi možje družijo med seboj, kadar je takšna priložnost. Resda jih ni tako veliko, a kadar so, jih resnično izkoristimo,« povedo. Si pa vsake toliko rade privoščijo tudi pravi ženski oddih. Vsaj enkrat na leto načrtujejo vikend, ko gredo na kakšno razvajanje v center dobrega počutja, na masažo, privoščijo si obisk savne ali prisluhnejo meditativnim gongom.

Bepop foto: Neo Visuals

V pričakovanju žurke za 40 let

Ko se enkrat začnejo smejati in šaliti, lahko hitro postane prava žurka. »Ja, zadeve hitro eskalirajo, če nas kar pustiš. In potem sledijo maratoni smeha in spominjanje na kakšne zabavne anekdote, ki so se nam pripetile. Sicer pa grem jaz zelo rada na kakšen dober koncert – nazadnje sem bila na koncertu skupine Batista Cadillac na Štuku in fantje znajo res poskrbeti za zabavo z veliko začetnico. To je bil eden tistih koncertov, ko greš napolnjen domov. Me pa pogosto zanese tudi na kakšno zabavo z dobro elektronsko glasbo,« Ana razkrije svoje navade. Drugače je pri Tinkari, ki pravi, da je z leti postala precej velika zapečkarica. »Kadar nimam obveznosti z Bepop ali drugimi nastopi ter projekti, sem najraje doma. Če pa že žur ali druženje, potem pa najraje s prijateljicami in bivšimi soplesalkami iz mladih let.« Najbolj pod pritiskom pa je ta trenutek Alenka, ki bo to poletje praznovala 40. rojstni dan in jo tako načrtovanje velike zabave še čaka. »Ja, že po mestu se govori, da se pričakuje velik žur,« se nasmejita Ana in Tinkara. Slednja pravi, da ima hkrati kar malo slabo vest, ker je morala sama pred tremi leti zaradi pandemije kar trikrat prestaviti praznovanje 40. rojstnega dne. »Tolikokrat, da sem potem obupala in si nisem upala več določiti novega datuma. No, bo pa za abrahama ekstra žur,« obljublja Tinkara. »Jaz pa sem prešpricala praznovanje tridesetke, tako da mi ni rešitve, če preskočim še štiridesetko. (smeh) Verjemite, da je ne bom, ker bom končno lahko sama izbirala, kaj se bo jedlo, kaj pilo, s kom družilo in navsezadnje na kakšno glasbo se bo plesalo,« pove Alenka. Za konec nam dekleta razkrijejo še recept za najboljše in najbolj iskreno žensko prijateljstvo: »Podpora druga drugi, sprejemanje, poslušanje, dajanje nasvetov samo, kadar te kdo prosi zanj, in seveda s pozitivno energijo, smehom in dobro voljo je vse lažje.«

prejšnji članek
Smučarski skakalec Lovro Kos je srečno zaljubljen
Svet slavnih
Smučarski skakalec Lovro Kos je srečno zaljubljen
naslednji članek
Nuška Drašček in Domen Valič: Prijateljstvo rodilo lepo zgodbo
Svet slavnih
Nuška Drašček in Domen Valič: Prijateljstvo rodilo lepo zgodbo