Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Prisluhnite Ajdi Pušaver, glasbenici, ki je sledila srcu

1. 6. 2023; 06.00
Avtor: V.M.
ajda-pušaver

Ajda Pušaver foto: Promo foto

Tokrat naj vam predstavimo mlado glabenico, ki je svoj talent doslej skrivala pred svetom. Sedaj je napočil čas, da melodije ujete v črke in besede deli z vami.

Njeno ime je Ajda Pušaver. Šteje 22 let in se na pragu življenja ozira proti soncu. Šolana glasbenica vam navkljub talentu sramežljivo predstavlja svojo prvo pesem Spet neznanca, ki je nastala že pred štirimi leti, a si tedaj ni upala pomisliti, da bi jo delila s svetom.

"V pesmi se lahko najdemo vsi, saj smo v določenem obdobju svojega življenja vsi imeli osebo, s katero smo se zelo zbližali in se nato ponovno popolnoma oddaljili. Četudi ta oseba zdaj ni več v našem življenju, si bomo z njo za vedno delili spomine in vse, kar smo skupaj doživeli. Kljub temu, da pesem na nek način izraža žalovanje, hkrati sporoča, da nihče ni žrtev odnosa," pripoveduje mlada pevka, violinistka in avtorica.

"Si ti odšel in jaz odšla, sva SPET NEZNANCA si oba ... " foto: Promo foto

Ajda je navkljub nadarjenosti sprva misel na prihodnost v svetu melodij opustila, a se kmalu soočila z ljubeznijo do glasbe, ki ni nikoli prenehala tleti v nejenem srcu.

"Ko sem zaključila z izobraževanjem violine na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor ter se usmerila v druge vode, sem nekaj časa resnično mislila, da sem končala s profesionalnim ukvarjanjem glasbe. Hitro sem spoznala, da brez tega ne morem. Ugotovila sem, da če želim biti v življenju resnično izpopolnjena, potem moram poslušati, kaj narekuje moje srce - peti, igrati in ustvarjati pesmi," je strnila misli in pojasnila, da vse od od 16. leta piše lastna besedila in melodije. "Sedaj je končno prišel čas, da jih iz svoje sobe spustim v svet."

prejšnji članek
Žena Primoža Rogliča pokazala dejansko zakulisje dirke po Italiji
Svet slavnih
Žena Primoža Rogliča pokazala dejansko zakulisje dirke po Italiji
naslednji članek
Veselje za oboževalce serije Seks v mestu - vrača se Samantha
Svet slavnih
Veselje za oboževalce serije Seks v mestu - vrača se Samantha