pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Italijanska poroka slovenskega košarkarja trajala tri dni

1. 9. 2023; 09.54
Avtor: Revija Lady
Gregor Hrovat

Gregor Hrovat foto: Tomislav Marcijuš

Gregor Hrovat in njegova izbranka Kaja Voglar, sta na začetku poletja, v soboto, 1. julija, dahnila usodni da. Medene tedne sta preživela na Sejšelih, nato pa se je Gregor začel pripravljati na trenutno svetovno prvenstvo.

Gregor Hrovat poguma za po - roko ni zbiral dolgo, saj se je tega že od nekdaj zelo veselil: »Za zaroko sem se odločil že pred dvema letoma, vendar mi je pandemija vse skupaj preprečila. Na koncu sem Kajo zaprosil lanskega junija na počitnicah v Grčiji in mislim, da sem izbral pravi trenutek.« Po sanjski zaroki na Kreti je poroka sledila nekaj manj kot leto dni pozneje, pri načrtovanju pa jima je pomagala Jasna iz Pravljičnega trenutka. Kljub vremenu, ki jima je nekoliko ponagajalo, je poročni dan potekal po načrtu. »Nedvomno je bil to najlepši dan v najinem življenju, za kar si zasluge delijo predvsem Kaja, Jasna in preostala ekipa izvajalcev,« je zadovoljen Gregor, ki je svojo drago poročil na posestvu Castello di Spessa, tik za italijansko mejo. »Lokacija naju je popolnoma oča - rala, prednost pa je bila tudi ta, da je bila blizu Slovenije in je zagotavljala prenočišče vsem povabljenim,« razloži izbiro.

Rajanje do zore

To je bilo še kako priročno, saj se je poročni konec tedna začel že v petek s skupno družinsko večerjo, v soboto je sledil simbolični poročni obred, na katerem sta si prebrala zaobljube, pred tem pa sta se civilno poročila na upravni enoti Piran. »Najini poročni priči sta bila najina najboljša prijatelja Alen in Lara, število svatov pa sva omejila na nekje med 60 in 70. Med povabljenimi so bili družinski člani in najbližji prijatelji,« razloži ženin. Kaja se je do oltarja sprehodila v poročni obleki, ki jo je našla med izletom v Pariz, pozneje pa so ji na pomoč priskočili tudi v Sanjski obleki.

Gregorjevo obleko pa sta izbrala skupaj v salonu Karizma v Ljubljani. Kot je v skladu s tradicijo, je ob koncu poroke nevesta vrgla v zrak svoj poročni šopek, ki ga je ujela ena izmed samskih prijateljic. »S tem sva napovedala, katera se bo naslednja poročila,« navihano pripomni košarkar. Poročno rajanje je potekalo v dvoranah gradu Castello di Spessa in je trajalo do zgodnjih jutranjih ur: »Nekateri so zdržali malo dlje kot drugi, vendar je bilo več kot nepozabno. Poročni vikend pa smo zaključili v nedeljo, ko smo se po nepozabni noči skupaj zbrali na brunchu.«

Osem let ljubezni

Kaja in Gregor sta se spoznala pred osmimi leti v Ljubljani, kjer so ju predstavile njune skupne prijateljice. Na vprašanje, kdaj je vedel, da je Kaja tista prava, pa pravi: »Da je tista prava, sem vedel že po enem letu skupnega življenja v tujini.« Kaja trenutno končuje magisterij iz prava nepremičnin in ima ob tem tudi svoje podjetje, v katerem se ukvarja z oblikovanjem. Predvsem pa skrbi, da njuno življenje v tujini poteka kar se da enostavno. »Verjetno ta pot zanjo ni bila najenostavnejša, vendar je pripomoglo, da je bila tudi sama športnica in ta način življenja razume. Že od samega začetka me spremlja, ne glede na to, kam me zanese moja športna pot. Skupaj sva tako živela že v Nemčiji, Turčiji in Franciji,« še pove Gregor in doda, da ga je Kaja naučila tudi tega, »da moram biti v življenju odločnejši in samozavestnejši. Ona pa pravi, da se je od mene naučila, da se v življenju ne smeš nikoli predati.«

Seveda si nismo mogli pomagati in smo par povprašali tudi glede prihodnosti in družine. Zaupala sta nam, da si v prihodnosti želita ustvariti veliko družino, o čemer se tudi že pogovarjata, za zdaj pa jima družbo dela njun kuža Jerry. Kaja prihaja iz majhne družine, ki jo sestavljata starša in babica, Gregor pa ima sestro ter nekaj bratrancev, stricev, tet in nečakov, ki jih lahko z veseljem pričakujeta na nedeljskem kosilu, vse za isto mizo. »Menim, da se najin odnos po poroki ne bo bistveno spremenil, saj sva že do zdaj zgradila lepo in močno vez. Poroka pa je potrdila, da bova lahko tudi v nadaljevanju uživala v še lepših trenutkih,« sklene ženin svojo misel.

prejšnji članek
Super par: Katarina Benček polna strahu in vprašanj
Resničnostni šovi
Super par: Katarina Benček polna strahu in vprašanj
naslednji članek
Korak v novo šolsko leto v najbolj udobni in najbolj trendi obutvi
Moda&Lepota
Korak v novo šolsko leto v najbolj udobni in najbolj trendi obutvi