nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenski športnik priznal svojo napako

10. 12. 2023; 09.25
Avtor: K.M.
jakov fak

Jakov Fak se je pokesal foto: Revija Zvezde Lady

Težav ni iskal v drugih ali v opremi. Odkrito je priznal, da je bil kriv sam.

Slovenska biatlonska štafeta je včeraj v Hochfilznu osvojila deveto mesto, a bi bili fantje lahko še višje. Če se na prvem streljanju leže ne bi močno zalomilo najbolj odmevnemu imenu slovenske reprezentance Jakovu Faku. Zgrešil je namreč vseh pet strelov in vse tri poprave ter moral v vseh pet kazenskih tekaških krogov. Čeprav je bilo sporočeno, da bodo pregledali tudi orožje, je Jakov po tekmi vso krivdo prevzel nase.

"Najslabše streljanje v moji dolgi karieri. Dan, ki ga ne bom nikoli pozabil. Imam najboljši priimek, z njim lahko najbolje opišem svoje današnje streljanje. Zgodilo se je "nemogoče" - v osmih strelih leže nisem zadel niti ene tarče in sem moral v pet kazenskih krogov. Z orožjem je bilo vse v redu, kasneje na drugem streljanju v stoje nisem imel težav, z dvema popravama sem pokril vse tarče. Če sem čisto iskren, prvič v karieri nimam odgovora, ne morem najti razloga, kje je bila sama napaka, to mi se v življenju še ni zgodilo. Nastrelitev pred tekmo sem naredili ob rahlem vetru. Na tekmi sem korekcijo naredil kar je veter bil mal drugačen, ampak z korekcijo tudi tarče niso padle," je zapisal Jakov in se opravičil ostalim članom štafete. 

"To resnično ni enostavno, ko se zgodi na ekipni tekmi, saj ne narediš napako samo zase. Fantje, opravičujem se. Hvala vsem za odlične nastope, da ste izvlekli tekmo in smo na koncu osvojili 9. mesto. Merili smo precej višje.  Ni mi jasno, streljal sem, kot bi moral, kaj se je zgodilo, pa težko rečem. Seveda pa je vse skupaj videti katastrofalno, tudi občutki so takšni. Če ne bi bilo moje agonije na strelišču, bi končali zelo visoko. To je življenje, ni predaje, jaz bom pozitivno gledal naprej," je še zapisal. 

prejšnji članek
Na Kmetijo prišla Žanova simpatija
Resničnostni šovi
Na Kmetijo prišla Žanova simpatija
naslednji članek
Matej Zemljič ponosen na sošolko
Svet slavnih
Matej Zemljič ponosen na sošolko