stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Luka Dončić s 73 točkami dosegel osebni rekord v ligi NBA

27. 1. 2024; 11.58
Avtor: K.M.
Luka Dončić

Luka Dončić vedno znova navdušuje! foto: Profimedia

Neverjetna predstava slovenskega košarkarskega zvezdnika!

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je v severnoameriški ligi NBA dosegel osebni rekord po številu točk. Na gostovanju pri Atlanta Hawks je k zmagi Dallas Mavericks s 148 : 143 prispeval kar 73 točk. S tem je popravil tudi rekord kluba in poskrbel za najboljši dosežek sezone v ligi. Dončić, ki je z 41 točkami v prvem polčasu dosegel tudi rekord Dallasa po številu točk v enem polčasu, je igral skoraj 45 minut, iz igre je metal 25:33, trojke 8:13, proste mete pa 15:16. Temu je dodal še deset skokov in sedem podaj ter eno ukradeno žogo.

V zgodovini NBA sta več točk od Dončića na eni tekmi dosegla le legendarna Wilt Chamberlain (100 in 78) in Kobe Bryant (81). "Ta imena so res posebna," je po tekmi v izjavi za ameriške medije dejal Dončić. "To je neverjetno." Dončić je postavil tudi najboljši strelski dosežek z najvišjim številom točk v ligi NBA v tej sezoni. Ljubljančan je s svojo neverjetno predstavo presegel dosežek centra Philadelphia 76ers Joela Embiida, ki je v ponedeljek proti San Antonio Spurs dosegel mejnik 70 točk.

Dončić, ki v povprečju dosega 33,6 točke na tekmo, je dejal, da je njegova predstava "verjetno vrh" v njegovi karieri, a dodal, da je osredotočen le na zmago. "Zadnje čase imamo težave," je dejal o tekmah svojega Dallasa, ki so pred petkovo zmago izgubili trikrat zaporedoma. "Edina moja misel je bila povezana s tem, da zmagamo. Igrali smo odlično." Dončić je imel tudi deset skokov in sedem podaj. Postal je peti igralec lige NBA z najmanj 70 točkami in desetimi skoki na tekmi. Gre za dosežek, s katerim je postal del elitnega kluba, v katerem so legenda lige NBA Chamberlain, ki mu je to uspelo šestkrat, Elgin Baylor, David Robinson in Embiid, ki mu je to uspelo v ponedeljek. Z asistencami nihče v zgodovini lige NBA ni dosegel toliko točk, skokov in podaj na tekmi kot Dončić v petek, še navaja statistične podatke, povezane z Dončićevim mejnikom, medijska mreža ESPN.

prejšnji članek
Nika Prevc navdušila tudi na domači tekmi
Svet slavnih
Nika Prevc navdušila tudi na domači tekmi
naslednji članek
Drugi del oddaje Poglej in zadeni danes končno na televiziji
Svet slavnih
Drugi del oddaje Poglej in zadeni danes končno na televiziji