sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Toliko je v zmagovalni sezoni z uspehi zaslužila Nika Prevc

26. 3. 2024; 10.00
Avtor: K.M.
Nika Prevc

Nika Prevc je zmagovalka letošnjega svetovnega pokala v smučarskih skokih. foto: Profimedia

Zanimivo je, da Nika Prevc kljub zmagi v svetovnem pokalu ni zmagovalka med zaslužki v ženskih skokih. Katera tekmovalka jo je prehitela in zakaj?

Vse tekme svetovnega pokala imajo različne denarne sklade, ki zagotavljajo tudi denarni zaslužek športnikov. Čeprav je bila Nika Prevc letos zmagovalka svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih, pa njen zaslužek s tega naslova ni bil najvišji med dekleti. V tem segmentu jo namreč premagala Norvežanka Eirin Maria Kvandal. Razlog je bila zmaga na norveški turneji Raw Air, ki je imela tudi med dekleti najvišji denarni sklad.

Nika je v pretekli sezoni tako zaslužila 75.501 švicarske franke oziroma 77.260 tisoč evrov. Eirin Maria Kvandal je zaslužila dobrih 500 evrov več. Na tretje mesto se je uvrstila Avstrijka Eva Pinkelnig, ki je zaslužila dobrih 70 tisoč evrov denarnih nagrad. Nika Križnar se je po zaslužkih uvrstila na osmo mesto, Ema Klinec pa na štirinajsto. Za primerjavo: Avstrijec Stefan Kraft je v moški konkurenci zaslužil kar dobrih 381 tisoč evrov. Peter Prevc se po zaslužkih uvršča na peto mesto, na njegov račun pa je v njegovi zadnji sezoni kapnilo 151.650 švicarskih frankov oziroma 155.180 tisoč evrov. Torej skoraj enkrat več kot njegovi mlajši sestri, ki je sezono v ženski konkurenci končala na prvem mestu. 

Podarjamo, da gre tu zgolj za zaslužek z naslova denarnih nagrad, ki ga tekmovalci pridobijo direktno s strani organizatorja tekmovanja glede na svojo uvrstitev. 

prejšnji članek
Priljubljeni festival poskrbel za dodaten dan in razkril nastopajoče
Svet slavnih
Priljubljeni festival poskrbel za dodaten dan in razkril nastopajoče
naslednji članek
Darja Gajšek delila veselo novico in razveselila številne
Svet slavnih
Darja Gajšek delila veselo novico in razveselila številne