foto dragotin peternelj2
Svet24.si

Pogrešan je 78-letin Dragotin iz Podlubnika, na levi roki ima tetoviran napis "JNA"

športne stave, športna loterija
Necenzurirano

Zlata kokoš športnih stav na muhi Čehov in Madžarov

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Najboljša slovenska telovadka se po rojstvu otroka še ne more vrniti

17. 4. 2024; 06.00
Avtor: STA
Teja Belak, gimnastičarka

Teja Belak, gimnastičarka foto: Grega Wernig

Za zdaj še ne ve, ali bo kariero lahko nadaljevala. "To moram malo še malo prespati in premisliti. Resda mi je s poškodbo vse 'padlo dol', vendar vidim, da sem še vedno konkurenčna za svetovni vrh in toliko let trdega dela in truda ne želim kar tako zavreči."

"Že od vrnitve v dvorano sem imela precej težav, iz tedna v teden me je nekaj bolelo. S trenerjem za fizično pripravo sva trening malo opustila, opravila sem fizioterapijo in se vsakič znova spet hitro vrnila. En teden je bilo v redu, nato me je naslednji spet začelo nekaj boleti. Tako je šlo ves čas priprav na sezono, saj sem bila zaradi potrjevanja statusa in čudnega koledarja krovne mednarodne zveze v časovni stiski."

Prvič pa se je resneje zalomilo na svetovnem pokalu v Cottbusu konec februarja. "Tja sem šla zelo dobro pripravljena, tudi uradni trening za tekmovanje je bil uspešen. Skočila sem oba težka skoka, čeprav me je noga že močno bolela. Želela sem stisniti zobe, vendar naslednji dan nisem več mogla stopiti na nogo. Kljub protibolečinskim tabletam sem ostala brez tekme," je prvo večje razočaranje opisala Belak, ki o bolečinah, ki so jo spremljale, ni želela javno govoriti.

"Upala sem, da bo šlo. Sledilo je mesec dni fizioterapije, delala sem samo fizično pripravo, potem sem se pa počasi morala spet pripraviti za naslednjo tekmo. Prejela sem blokado v stopalo, ki je super prijela. Dva, tri dni sem počivala, nato pa teden dni na polno trenirala. Sledila je ista poškodba, vendar v drugi nogi. Vseeno sem odpotovala v Osijek, kjer se mi je dokončno vse podrlo." je dodala.

Po vrnitvi s svetovnega izziva je doma opravila pregled z magnetno resonanco, ki je pokazal najslabše, pravi Belak, natrganino v stopalu, ki pomeni šest do osem tednov mirovanja. "Bomo videli, kako naprej. Najbolj nas je zanimalo, zakaj imam takšne težave s stopali. Nazadnje mi je zdravnik povedal, da je po porodu telo drugačno, vse je mehko in so vnetja precej običajna. Tu ne morem ničesar storiti, vendar mislim, da mi telo jasno sporoča, da tako hitro po porodu še ni pripravljeno na tako velike obremenitve."

prejšnji članek
Goran Dragić ves nasmejan ujet med plesom
Svet slavnih
Goran Dragić ves nasmejan ujet med plesom
naslednji članek
Andraž Šporar ime dobil po tem znanem Slovencu
Svet slavnih
Andraž Šporar ime dobil po tem znanem Slovencu