njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

'Primož Roglič je nesporni kralj ljudskih src'

12. 7. 2024; 07.00
Avtor: V.M.
Primož Roglič

Primož Roglič foto: Joerg Mitter/Red Bull Content Pool

Slovence je razjaril posnetek Pogačarjevega pomenkovanja po Rogličevem padcu. Med spletnimi zidov so vzklili zapisi, ki izražajo veliko naklonjenost do preprostega in srčnega zasavskega borca.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je v 12. etapi dirke po Franciji od Aurillaca do Villeneuve-sur-Lota grdo padel in pod vprašaj postavil nadaljevanje francoske pentlje. Usoden je bil predvsem slabo označen del ceste s prometnimi otočki okoli 12 km pred ciljem, zaradi katerih je padel kolesar Astane Kazahstanec Aleksej Lucenko. Slednjega je nato odneslo na drugo stran ceste, kjer je nekaj mest za najboljšimi vozil Roglič in v množičnem padcu tudi sam nesrečno pristal na tleh. Za zdaj informacij o njegovem stanju ni, po videnem sodeč pa je padel na desno ramo, ki je bila precej odrgnjena in okrvavljena. Iz njegove ekipe Red Bull-BORA-hansgrohe so po etapi sporočili, da ga bodo temeljito pregledali in nato javnosti podali informacije. Sanj o morebitni zmagi in slavju na vseh treh tritedenskih dirkah je s tem bržčas konec, tudi če bi lahko nadaljeval preizkušnjo, a se bodo o tem odločili skupaj z zdravniško službo ekipe in njegovimi šefi.

Primož Roglič foto: Instagram

Nepričakovano ujet komentar po dirki

Po koncu etape se je v zaodrju odvilo kramljanje med belgijskim kolesarjem Remcom Evenepoelom in Slovencem Tadejem Pogačarjem. Športnika ob tem nista bila pozorna na snemalce, ki so se nahajali v bližini, ena izmed kamer je tako ujela komentar, ki naj bi bil izrečen na temo Rogličeve pripravljenosti.

»Njegov zaostanek je znašal pol minute, to pa je kar veliko,« je dejal Remco, Pogačar pa mu je odvrnil: »Njega se ti pa res ni treba bati.«

Podporniki Primoža Rogliča tihe izjave niso spregledali ali jo vzeli vnemar. Na družbenih omrežjih se namreč v podporo Primožu ne pojavljalo le komentarji, pač pa tudi daljši literarni zapisi.

Bomo kakšnega pripeli spodaj, pa preverite, o čem teče beseda …

prejšnji članek
Ljubezen na vasi: Stjepan je bil v mladosti velik zapeljivec
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: Stjepan je bil v mladosti velik zapeljivec
naslednji članek
Slovenski kuhar z Michelinovo zvezdico do svoje knjige
Kulinarika
Slovenski kuhar z Michelinovo zvezdico do svoje knjige

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.