njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tadej Pogačar: Moramo začeti ostro in pazljivo

14. 7. 2024; 08.04
Avtor: STA
profimedia-0889493835

Tadej Pogačar foto: Profimedia

Zmagovalec 14. etape dirke po Franciji je pripravljen na še zahtevnejše izzive. "Ni se nam treba česarkoli bati," pravi Tadej Pogačar.

Karavana kolesarske dirke po Franciji bo tudi danes pred zahtevno preizkušnjo v Pirenejih. Slovenskega asa Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates) in ostale tekmece v boju za skupni seštevek čaka 197,7 km dolga 15. etapa od Loudenviella do vrha ciljnega vzpona na Plateau de Beille. Etapa se bo začela ob 12.05 in končala okoli 17.40.

"Petnajsta etapa je zelo zahtevna od samega začetka. Moramo začeti ostro in pazljivo. Ampak mislim, da imamo zelo močno ekipo in da se nam ni treba česarkoli bati," je v soboto za RTV Slovenija dejal Pogačar.

Slovenski as ima v skupnem seštevku po zmagi v 14. etapi zdaj 1:57 minute naskoka pred Dancem Jonasom Vingegaardom (Visma-Lease a Bike), tretji je z zaostankom 2:22 minute Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step).

"Sem hkrati vesel in ne, saj sem dobro odpeljal 14. etapo, zato ne morem biti nezadovoljen. Seveda pa sem razočaran, da sem izgubil 40 sekund. Iz tega moramo vzeti dobre stvari. Jutri je nov dan in mogoče mi celo bolje ustreza, ker je težji," je v soboto za tuje medije dejal Vingegaard.

V boj za skupni seštevek ne bodo posegli preostali Slovenci. V skupnem seštevku Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike), Luka Mezgec (Jayco AlUla) in Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) zasedajo 68., 109. oziroma 129. mesto in imajo na Touru drugačne vloge v svojih ekipah.

prejšnji članek
'Jana' iz serije Skrito v raju zbrisala družbena omrežja
Svet slavnih
'Jana' iz serije Skrito v raju zbrisala družbena omrežja
naslednji članek
Nina Osenar bo voditeljica prihajajočega TV šova
Resničnostni šovi
Nina Osenar bo voditeljica prihajajočega TV šova

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.