Svet slavnih
 

Ema Klinec: Met letenjem se najprej malo spočijem

22. 10. 2024; 10.00
Avtor: K.M.
Ema Klinec, knjiga

Smučarska skakalka Ema Klinec s knjigo Deklica, ki je poletela z mirom. foto: Jure Klobčar

Smučarska skakalka in nekdanja svetovna prvakinja Ema Klinec je dobila svojo knjižno pravljico, ob predstavitvi pa je razkrila več o razvoju svoje poti

Ema Klinec je še ena v vrsti slovenskih športnikov, ki so dobili svojo knjižno pravljico, v kateri je predstavljena zgodba njene kariere. Knjiga Deklica, ki je poletela z mirom govori o pogumu, notranjem miru in podpori bližnjih, ki vodijo do uspeha v športu in osebni rasti. Namenjena je otrokom in odraslim. Zgodba torej spremlja našo športno junakinjo, svetovno prvakinjo v smučarskih skokih, Emo Klinec na njeni poti do uspeha, kjer izpostavlja pomen notranjega miru, discipline in podpore najbližjih.

»Kljub vsem uspehom moja pot vsekakor ni bila najlažja. Marsikdaj je bilo zelo težko. Vendar pa če imaš okoli sebe prave ljudi, je ravno to tisto, kar te vleče naprej. S tem samodejno dobiš večje zaupanje vase. Tudi športniki smo samo ljudje. Morda smo kdaj navzven res videti kot roboti, vendar imamo tudi mi svoja čustva in pogled na življenje,« je na predstavitvi povedala Eme Klinec, sicer študentka psihologije. V prijetnem pogovoru o tem, kakšna je bila njena pot, kako je začela skakati s šestimi leti, pa je številne zbrane nasmejala z odgovorom na vprašanja, na kaj razmišlja, ko leti: »Takrat se najprej malo spočijem,« je dejala in izpostavila še, da je leteti res lepo in takrat dobesedno uživa.

prejšnji članek
Ali ste vedeli, da lahko zavarujete tudi svojega hišnega ljubljenčka?
Življenjski slog
Ali ste vedeli, da lahko zavarujete tudi svojega hišnega ljubljenčka?
naslednji članek
Jelena Đoković si želi, da bi otrokom pustili, da občutijo
Svet slavnih
Jelena Đoković si želi, da bi otrokom pustili, da občutijo

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.