zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tri sestre: Rüçhan je v resnici ranjena ženska

1. 4. 2024; 05.00
Avtor: S.D. / revija Lady
Rüçhan

Veda Yurtsever kot Rüçhan foto: Promo foto

V seriji Tri sestre igra kruto Rüçhan, ki se na svoj način bori za srečo svojih otrok. Igralka Veda Yurtsever je v resnici zelo vesela, družabna ženska, s svojo junakinjo pa odkrito sočustvuje.

Petinpetdesetletna turška igralka Veda Yurtsever priznava, da je vlogo zlobne matere Rüçhan v seriji Tri sestre sprejela z največjim veseljem. »Takšne vloge lahko igram do konca življenja,« pravi igralka.

»Vloge zlobnic so vedno nekaj vznemirljivega, še zlasti če v resnici kot človek nisi niti malo takšen. In jaz resnično nisem niti malo podobna moji televizijski junakinji. Se pa v meni, ko obujem njene čevlje, prebudijo neka posebna občutja, da sem tako prekleto zlobna, da se na trenutke ustrašim še sama sebe,« še doda o svoji televizijski junakinji. »Že ob prebiranju scenarija mi je bilo jasno, da je Rüçhan v resnici zelo ranljiva oseba, da je kot otrok trpela pomanjkanje ljubezni, da je privolila v poroko s človekom, ki ji ga je izbral njen oče, da je trpela v zakonu, da se je nad njo izživljala njena tašča … Sčasoma postane močnejša, ampak hkrati tudi bolj surova. To je njen način preživetja.« Veda se je sicer začela pojavljati na malih zaslonih šele leta 2000, pred tem pa je delala zgolj kot gledališka igralka. »Gledališču sem se zapisala pred 28 leti in ta ljubezen ne bo nikoli umrla. Obožujem gledališče, tam slišim dihanje občinstva v dvorani, čustva nemoteno tečejo, med samo predstavo pa ni možnosti za popravke,« pravi in poudari, da se tej ljubezni ne bo nikoli odpovedala. Se je pa leta 2018 odpovedala ljubezni do Mahirja Ipeka, s katerim si je dvajset let delila dom in s katerim ima sina. Ob ločitvi, za katero je dala pobudo sama, je novinarjem dejala le: »Odločila sva se za ločitev, da bi lahko ohranila najino prijateljstvo.«

prejšnji članek
Andrej Šifrer je imel neznansko srečo
Svet slavnih
Andrej Šifrer je imel neznansko srečo
naslednji članek
Tilancije, rože, ki v celoti poskrbijo same zase
Življenjski slog
Tilancije, rože, ki v celoti poskrbijo same zase