pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zanimivosti
 

Kako shranimo ostanke hrane?

22. 2. 2015; 03.30
Avtor: J.G./revija Anja
hladilnik
Posebej ob koncu tedna, ko kuhamo več, pogosto hrana ostaja. Ne zavrzimo je, temveč iz ostankov pričarajmo nove, okusne jedi.

Če ostane:

KROMPIR: Kuhan krompir še dva dni počaka v hladilniku. A preden ga shranimo, ga je treba prekriti s folijo, da se ne izsuši in ne navzame vonja drugih živil.

OMAKA: Omake lahko počakajo v zamrzovalniku na svojo drugo priložnost. A preden jih shranimo, naj se dobro ohladijo. Po potrebi lahko takrat odstranimo tudi vrhnjo plast maščobe. Za shranjevanje lahko uporabimo kar posodico za led.

ZELENJAVA: Če nam ostane kuhana zelenjava, kot je na primer brstični ohrovt, jo na hitro ohladimo v mrzli vodni kopeli. To velja tudi za zelo občutljivo špinačo in gobe. Potem jo shranimo na pokritem krožniku v hladilniku za največ dva dni.

MESO in RIBE: Ostanek mesa in rib zapremo v neprepustno posodo in postavimo na stekleno poličko v hladilniku, ki je tik nad predalom s zelenjavo.

prejšnji članek
Ko vaš moški nekaj skriva…
Zanimivosti
Ko vaš moški nekaj skriva…
naslednji članek
Kolikokrat se zaljubijo moški in kolikokrat ženske?
Lepota
Kolikokrat se zaljubijo moški in kolikokrat ženske?
Preberite tudi