Zanimivosti
 

Najboljši recept za tatarski biftek!

28. 12. 2015; 07.10
Avtor: lj
Janez Bratovž, kulinarični virtuoz: JB-jevih uspešnih dvajset
Priznani chef Janez Bratovž svetuje, da si tatarski biftek naredimo kar sami.

"Tatarski biftek vedno naredimo iz pljučne, mesa ne meljemo, temveč ga nastrgamo in potem nasekljamo. Uporabimo tudi sončnično olje in rumenjak, ki ju zmešamo skupaj, nato pa v to mešanico dodamo pripravljeno meso, sol, poper, kisle kumarice, konjak, čebulo, kapre, sardinji file, gorčico in zelo malo mlete paprike," svetuje in vam želi dober tek.

Pljučni del mesa je sicer med najdražjimi, cena za goveji pljučni file lahko recimo dosega celo 40 evrov za kilogram, vseeno pa je to obvezna sestavina najboljših tatarskih biftekov.

Tatarski biftek foto: Dreamstime

prejšnji članek
Vesna iz Ene žlahtne štorije je noseča
Estrada
Vesna iz Ene žlahtne štorije je noseča
naslednji članek
Džihadisti izgubili Ramadi
Novice
Džihadisti izgubili Ramadi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.