Aleksander Lukašenko
Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod premestil več bataljonov

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon po željah glavnega svetovalca

njena.si
njena.si njena.si
Zanimivosti
 

Škorpijon je luč ali črna tema

27. 10. 2016; 08.00
Avtor: sn
škorpijon

Škorpijon dela izrazite razlike med ljudmi. Pri določanju, kdo vse bo sestavljal njegov najbližji krog znancev, je izjemno selektiven, zahteven in kritičen. foto: Dreamstime

Ljudje, rojeni v znamenju škorpijona, niso posebni samo zaradi svoje skrivnostnosti. Še bolj kot pri drugih znamenjih zodiaka sta pri škorpijonih opazna dva tipa, ki ju nekateri najraje imenujejo višji in nižji tip, včasih pa je to videti tudi navzven, kot telesna višina.

Prvi, višji tip, je znan po svoji neverjetni samokontroli in izredni samozavesti. Svojo prirojeno občutljivost in intuicijo zna izkoristiti kot le redkokdo – za najvišje mogoče cilje, recimo na področju duhovnosti, raziskovalne sfere in prodiranja v nepojasnjeni in temačni svet skrivnosti in magije. Zaradi naravne sposobnosti upravljanja s svojimi čustvi in umom se škorpijonom redkeje kot drugim dogaja, da bi na poti raziskovanja globokih resnic prešli korak, ki znanstvenika loči od norca in izgubljenca.

Astrologi svetujejo: Tisti, ki zna pozitivno obrniti in uporabiti škorpijonove izjemne sposobnosti, je lahko srečen, da ga ima ob sebi. 

Častna osebnost

Ta tip škorpijona intuitivno filtrira vse svoje vtise, pa tudi frustracije in komplekse, poleg tega je pravi vzor častne in pravične osebnosti, vdan in nezamenljiv prijatelj. A kljub vsemu lahko iz njega nastane ogorčen sovražnik vsakomur, ki si drzne njegove poštene in vdane namene izigrati.

Svet vizije in sanj zanje predstavlja velik potencial raziskovanja, zato se lahko uspešni ukvarjajo z zdraviteljstvom, zdravilnimi zelišči in celo nadnaravnimi pojavi. Ti obrobni svetovi škorpijonom pogosto pomenijo tudi naravno kompenzacijo za vse slabe izkušnje z ljudmi ter pomanjkanje ljubezni in odobravanja.

Razdiralni sadist

Nižji tip škorpijona pa je v veliki meri nasproten vsemu tistemu, kar opredeljuje višjega. Zanj je bolj kot rdeča značilna črna barva, bolj kot konstruktivnost mu pristoji destrukcija, uničevanje, še najbolj pa je znan po uživanju v lastnih in tujih slabostih, stalno na meji sadizma in mazohizma, ki se v marsikaterem škorpijonu celo prepletata. Pogosto gre pri tem za splet vzrokov, katerih izvor je v lastnih negativnih izkušnjah, med vzroki lahko najdemo tudi telesne hibe ali duševno ali seksualno neravnovesje.

Vsekakor je take vrste škorpijon mračen, razdiralen, zajedljiv, neznosno ciničen in zloben, če pa se mu zgodi, da zaide na stranpoti človečnosti, tolerance in morale, ga na tej poti rušenja in samouničevanja prav nič ne more ustaviti. Da bo na koncu poti pokončan sam, ni dvoma, vprašanje je le, koliko drugih žrtev bo zahtevala ta njegova pot.

K sreči tovrstni razdiralni škorpijoni niso v večini, zato imamo možnosti, da v osebi iz tega znamenja najdemo skrajno zvestega prijatelja, sposobnega vsakršnega odrekanja, da bi doprinesel k skupni stvari ali kakemu višjemu cilju.

prejšnji članek
Velika nagradna igra: Težave bodo s tem preteklost!
Zdravje
Velika nagradna igra: Težave bodo s tem preteklost!
naslednji članek
Simoneti se bo moral zagovarjati zaradi izogibanja Lahovnikovemu zakonu
Novice
Simoneti se bo moral zagovarjati zaradi izogibanja Lahovnikovemu zakonu