Fige se podajo k slanim jedem foto: Shutterstock
Okus pršuta in suhe domače salame se s svežimi figami ujema tako dobro kot z melono, zato ju le vključite v slastne narezke. Čeprav je pršut slan, ima kanček sladke note, ki se s sadežem poveže v harmoničen grižljaj.
Kot pojasnjuejjo kuharski mojstri, se sadež vse bolj uveljavlja v slanih jedeh, doda jim namreč poseben kontrast, poudari nasprotje med slanim in sladkim, kar poskrbi za pravo eksplozijo okusa.V receptih po Sredozemlju in vse bolj tudi drugje po svetu fige nastopajo v vseh oblikah: kuhane v vinu, predelane v marmelade, sušene v prazničnem pecivu vseh vrst. Zakaj jim torej ne bi dali nekaj prostora še v naši kuhinji?
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.