stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Silicijeva prst, najmočnejši antioksidant

25. 2. 2016; 08.00
Avtor: Mira Ćirović/Bodi zdrava
Ženska
Strupi iz okolja (onesnaževalci zraka, težke kovine, pesticidi), UV-žarki, nasičene maščobe v hrani, poživila, kot sta tobak in alkohol, nepravilna telesna vadba ali različna zdravila (na primer peroralni kontraceptivi) pospešujejo tvorbo prostih radikalov, ki so glavni vzrok za oksidativni stres.

Učinek silicijeve prsti temelji na njeni edinstveni zmožnosti, da v prebavnem traktu deluje kot aktivni filter in z vezavo prostih radikalov zmanjšuje oksidativni stres ter očisti telo strupov, preden bi ti lahko poškodovali naš organizem. Silicijeva prst omogoča, da vse sestavine pridejo nespremenjene na mesto, od koder prehajajo v kri, dodatno pa se iz telesa odstranjujejo škodljive snovi, ki lahko slabijo imunski sistem.

Popravlja DNK

Silicijeva prst lahko prepreči rast rakavih celic. Klinoptilolit, aktivna snov v silicijevi prsti, je učinkovit adjuvant, snov, ki se jemlje dodatno ob terapiji. Ta naravni mineral poveča sposobnost popravila DNK, ki je bila spremenjena zaradi bolezni, in uravnava raven protistresnih genov. Številne mednarodne študije potrjujejo, da je izredno močen detoksikator, zlasti v kombinaciji s snovmi iz zelenega čaja. Športno znanstvene raziskave so pokazale, da lahko uživanje silicijeve prsti prepreči negativne pojave pri športni aktivnosti.

Značilnost silicijeve prsti je, da ima izredno veliko specifično notranjo površino s številnimi razpredenimi tuneli, kanali in votlinami (do 1000 m² na gram zeolita oziroma silicijeve prsti). Prav zaradi posebne strukture vulkanski mineral veže nase težke kovine, kot so svinec, živo srebro, kadmij, cezij, ostanke zdravil, patogene bakterije in viruse, preden ti preidejo v krvni obtok, in se skupaj z njimi izloči iz telesa v 24 urah. Sočasno poteka še dodatni proces, ki naše telo blagodejno nahrani z življenjsko pomembnimi minerali. Vulkanska prst odda telesu potrebne in zelo zaželene katione, kot so magnezij, kalcij, kalij in natrij. Izmenjava ionov v tem procesu poteka zelo učinkovito, ker kristalne mreže zeolita klinoptilolita oziroma silicijeve prsti zaradi naboja veliko bolj privlačijo škodljive snovi v našem telesu. Pri tem je treba poudariti, da naše telo vsrka zgolj toliko ionov in samo tiste minerale, ki jih resnično potrebuje. Odvečni minerali se iz telesa izločijo, zato tudi ni nevarnosti, da bi prišlo do predoziranja.

Pozitivni učinki:

- krepi imunski sistem

- ima pozitiven vpliv na funkcijo jeter pri razstrupljanju organizma

- pozitivno vpliva na vrednosti krvnih maščob

- dovaja življenjsko pomembne minerale na osnovi njegove sposobnosti ionske izmenjave

- ima izredno močno antioksidativno delovanje

- ima veliko sposobnost vsrkati tekočino in tako lajšati otekline in bolečine

- ima zmožnost hitre zaustavitve krvavitve

- ima sposobnost hitrejšega zdravljenja ran

- ima pozitiven vpliv na tvorbo hrustanca in kosti

Pomaga pri:

- visokem pritisku

- visokem holesterolu

- bolezni jeter, želodca in črevesja

- menopavzi

- ginekoloških težavah

- kožnih boleznih (luskavica, seboreja, herpes )

- celjenju ran in opeklinah

- hujšanju

prejšnji članek
Ko zaspimo, sem z nami dogaja ...
Zdravje
Ko zaspimo, sem z nami dogaja ...
naslednji članek
Kaj pomenijo zvoki, ki jih proizvaja telo
Zdravje
Kaj pomenijo zvoki, ki jih proizvaja telo
#nasazenazenska
nasazenazenska