foto: Arhiv
RAZSTRUPLJEVALNI SMUTI
Dopoldne je čas, ko se naše telo najbolj učinkovito razstruplja. Zato je idealno dan začeti z zelenim smutijem. Pospešil bo čiščenje telesa in nas obenem dodobra nahranil.
Sestavine:
1 banana
1 skodelica ananasa
1 velik šop kodrolistnatega ohrovta
1 pest peteršilja
1 žlica alg klorela ali spirulina
voda po okusu
Vse sestavine mešamo v kakovostnem mešalniku tako dolgo, da dobimo gladek sok.
SMUTI ZA MOČ
Še vedno ostajamo pri smutijih, vendar tokrat poskrbimo še za to, da bomo dlje časa siti in polni moči. Tako si ga lahko privoščimo tudi ob napornejši telesni dejavnosti, ko nimamo časa, da bi dopoldne pojedli še kaj drugega.
Sestavine:
1 banana
1 granatno jabolko
1 mala pest jagod goji (prej jih približno 10 minut namakamo v vodi)
1 velik šop špinače
2 žlici semen chia (prej jih približno 10 minut namakamo v vodi)
2 decilitra kokosove vode
Vse sestavine mešamo v kakovostnem mešalniku tako dolgo, da dobimo gladek sok.
SADNA POSLASTICA
Zajtrk za tiste, ki prisegajo na sladko, in super začetek dneva za bolj aktivne.
Sestavine:
1 jabolko
1 hruška
1 banana
1 manjša pest rozin
1 manjša pest brazilskih oreščkov
1 žlička medu
cimet
Banano zmečkamo, jabolko in hruško pa narežemo na manjše koščke. Vse dobro premešamo, dodamo pest rozin, nasekljane brazilske oreščke, med in cimet.
ŽITNI ZAJTRK
Ta zajtrk je primeren za tiste, ki zjutraj še vedno radi pojedo nekaj močnejšega.
Sestavine:
1 manjša skodelica ovsenih kosmičev (ki smo jih čez noč namakali v vodi)
4 žlice kokosove moke
1 manjša pest inkovskih jagod
1 manjša pest mandljev
cimet
Ovsene kosmiče odcedimo ter dobro pomešamo s kokosovo moko, inkovskimi jagodami, mandlji in nekaj cimeta.
ZAJTRK ZA PALEO KORENJAKE
Za tiste, ki prisegajo na prehrano z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, je to eden od primernih zajtrkov. Vseeno je treba opozoriti tudi na to, da je takšna prehrana, če zaužijemo preveč beljakovin in nismo pazljivi ter je ne uravnotežimo z zadostnimi količinami zelenjave, solat in sadja, lahko obremenilna za naše telo in prispeva k zakisanosti, preobremenjenosti ledvic in drugim težavam.
Sestavine:
2 jajci
1 bučka
2 paradižnika
himalajska sol
origano
timijan
rožmarin
olivno olje
kokosova maščoba
V ponvi raztopimo nekaj kokosove maščobe in na njej na hitro popečemo na tanko narezane bučke. Dodamo jajca, malce soli, timijan in rožmarin. Pečemo toliko časa, da jajca zakrknejo. Postrežemo z na koščke narezanim paradižnikom, ki smo ga začinili z nekaj kapljicami olja in origanom.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.