Zdravje
 

V kateri hrani grozi salmonela?

6. 7. 2016; 12.33
Avtor: Sašo Avramovič
sezam
Ste vedeli, da bakterije salmonele ne najdemo le v perutnini, klobasah, jajcih, sladoledu in majonezi, ampak tudi v orehih, sezamu in kosmičih?

Najpogostejši vzrok okužbe s salmonelo je premajhna skrb za higieno. Bakterija povzroča bljuvanje in drisko, najbolj ogroženi pa so starejši in otroci. In kako se lahko še zaščitimo pred okužbo?

Salmonela je občutljiva za temperature, višje od 80 stopinj Celzija, zato jo lahko uspešno zatremo že s toplotno obdelavo hrane. Pri zamrznjeni hrani skrbno pazimo, da živilo ohranimo zamrznjeno vse do uporabe. Hrana naj vmes nikar ne odmrzne ter nato spet zamrzne.

prejšnji članek
Na ulici pokazala skoraj vse
Svet slavnih
Na ulici pokazala skoraj vse
naslednji članek
Slavna igralka o tem ne bo več molčala
Svet slavnih
Slavna igralka o tem ne bo več molčala

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.