zdravnik
Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih zdravnikov

sumi stanovanje xx
Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le obliž na rano

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kaj vam piše na obrazu?

7. 9. 2016; 03.30
Avtor: Marijana Mandić
Kaj vam piše na obrazu?
Branje obraza je holistična metoda, po kateri lahko zdravstvene tegobe razkrijemo, še preden nas kaj zaboli.

 Branje obraza je holistična metoda, ki je vzklila v šestem stoletju pred našim štetjem in je v kitajski medicini priljubljena še danes. Po njej lahko zdravstvene tegobe razkrijemo, preden nas zaboli, preprosto tako, da se pogledamo v ogledalo in določimo, glede na posebnosti na obrazu, kje smo v neravnovesju oziroma šibki. Ukrepajmo hitro in morda ne bo treba k zdravniku!

Gubice na čelu

Kažejo na težave z žolčnikom, ta pa je povezan z nerazčiščenimi čustvi. Naše telo so morda preplavili strupi oziroma preveč maščob iz hrane. Če ne bomo ukrepali, bomo vse bolj zaprti in vse teže bomo presnavljali maščobe, kar se bo najprej poznalo na tehtnici in s trebušnimi bolečinami.

Popijmo veliko čaja iz regratovih korenin, saj ta pospeši presnovo, odplakne iz telesa toksine in blagodejno vpliva na žolč. Umirimo se in uskladimo s tistim, kar čutimo.

Redke obrvi

Obrvi izpadajo, kadar ščitnica proizvede premalo hormonov, za čimer trpi vsaka četrta ženska. Ukrepati je treba čim prej, sicer se bo energija iz hrane porabljala vse počasneje, omotični bomo in depresivni.

Segajmo po morski hrani, ker vsebuje veliko joda, ki pospeši izločanje hormonov ščitnice. Če se po šestih tednih ne počutimo bolje, se moramo posvetovati z zdravnikom.

Otečene zgornje veke

Če je obenem koža rumenkasta, so nam najbrž opešala jetra. Šibka jetra so posledica preveč zaužitih strupov iz hrane, preveč kozarčkov alkohola ali pretirane sladkosnednosti.

Krožnik obložimo z brokolijem in cvetačo, ki vsebujeta veliko sulforafana, sestavine, ki aktivira razstrupljevalne encime v jetrih, pa tudi glukozinolata, protivnetne sestavine, ki jetra zaščiti pred strupi.

Črni podočnjaki

Občasni temni kolobarji pod očmi kažejo na premalo spanja, če pa jih ne morete odpraviti, opozarjajo na šibko nadledvično žlezo. Ta pogosto pregori, če smo kar naprej pod stresom, saj ne more izločiti dovolj kortizola, da bi se lahko spopadli z večjimi zahtevami organizma.

Popijmo nekaj skodelic čaja iz sladkega korena. V njem je veliko aktivnih sestavin, ki pomagajo kortizolu, da opravi z vsemi stresnimi procesi v telesu.

Bele pikice na nosu

Najbrž nam težave povzroča nihanje sladkorja v krvi. Pikice namreč sporočajo, da se telo vse slabše odziva na inzulin, zaradi česar je v krvi vse več energije oziroma sladkorja, ki ne pride do lačnih celic.

Dodatki kroma okrepijo učinkovitost inzulina in pomagajo celicam sprejeti sladkor iz krvi.

Razpokana zgornja ustnica

Je prvi znak težav z želodcem, za katerimi trpi vsaka tretja ženska po 50. letu. Znano je namreč, da se s staranjem v želodcu izloča vse manj hidroklorne kisline. Hrana se težje prebavi, posledično pa smo napihnjeni, zaprti in mučijo nas vetrovi.

Ob vsakemu obroku spijmo žličko jabolčnega kisa, ki naj bi pomagal v nekaj dneh, če imamo kisline premalo. V nasprotnem primeru, če imamo kisline preveč, poskusimo še s čajem iz regratovih korenin, ki dvigne naravno Ph vrednost želodca ter odpravlja razjede na želodcu in zgago.

Akne

Najbrž doživljamo večje hormonske spremembe, ki so ponavadi vezane na menstrualni cikel ali na perimenopavzo, ko telo preplavljajo izmenično velike in majhne količine estrogena in progesterona. Hormoni pospešijo delovanje žlez lojnic.

Poskusimo z ekstraktom zelenega čaja, ki pomiri razdražene žleze lojnice kar pri 70 odstotkih žensk.

prejšnji članek
Razbijamo predsodke, ki spremljajo vaše astrološko znamenje
Horoskop
Razbijamo predsodke, ki spremljajo vaše astrološko znamenje
naslednji članek
Helena Blagne načrtovala koncert, nato pa bolezen vse preprečila
Svet slavnih
Helena Blagne načrtovala koncert, nato pa bolezen vse preprečila