Da je polna antioksidantov, pri zelenjavi ugotovimo po njeni barvi. foto: youtube
Najbolj priporočljivo je jesti sadje in zelenjavo. Ogromno antioksidantov imajo grozdje, pomaranče, jagode, marelice, lubenice, jabolka, med zelenjavo pa tista, ki vsebuje veliko barve. Sem spadajo recimo brokoli, ohrovt, zelje, korenje in paradižnik.
Česen
Ali ste vedeli?
Česen vsebuje kar petnajst različnih antioksidantov, zato ga redno uporabljajte v svoji prehrani.
Če je le možno in če ga imate radi, uživajte česen. Pojejte ga tri stroke na dan, saj vsebuje kar petnajst različnih antioksidantov.
Povečajte količino
Če želite povečati količino antioksidantov, vam priporočamo naslednje ...
1. Pojejte vsaj tri porcije zelenjave na dan.
2. Pojejte vsaj dve porciji sadja na dan.
3. V svojo prehrano vključite sveže iztisnjene sokove in zelenjavne juhe.
4. Namesto kave si privoščite čaj, in sicer zelenega.
5. Enkrat na dan si privoščite kozarec rdečega vina.
6. Vsaj enkrat na teden ne jejte mesa.
Če se boste tega držali, boste v telo vnesli dovolj antioksidantov in boste bolj zdravi. Predvsem pa vas bosta sveža zelenjava in sadje navdala z veliko energije.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.