foto: Profimedia
To stročnico lahko jeste ob mnogih jedeh, še posebej radi ga ljudje jedo v zimskih mesecih. Gotovo še ne poznate vseh dejstev o fižolu, zato mi za vas razkrivamo naslednjih pet.
1. Fižol še najbolj obožujejo vegani in vegetarijanci, ker ga lahko jedo kot nadomestek mesa, saj je poln beljakovin. Lahko ga pripravite v kombinaciji različnih stročnic, žit, zelišč in ječmenom, ker je to odlična zamenjava za meso.
2. Poleg tega, da je poln beljakovin, vsebuje tudi aminokisline, ki so za nas zelo pomembne, ima malo maščob in je bogat izvor vlaknin.
3. Namakanje fižola v vodi zmanjšuje napenjanje do 30 odstotkov. To je potrdilo raziskovanje, ki je bilo izvedeno s črnim fižolom.
4. Črni fižol izboljšuje delovanje prebavil, še posebej debelega črevesja.
5. Črni fižol tako ščiti pred rakom na požiralniku in bolečinami v sklepih, zaradi hranljivega minerala, ki ga vsebuje. Poln je tudi vitamina B9, vlaknin, mangana in triptofana.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.