901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ne pozabite na vrat

23. 2. 2017; 04.10
Avtor: T.G./Revija Maja
uvodna

foto: Thinkstock

Lepotna polička skoraj vsake ženske zajema čistilno mleko in tonik, pa dnevno in nočno kremo za obraz ter kremico za nego predela okoli oči. V kopalnici se skrivajo milo, piling in losjon za telo, ne pozabimo na šampon in balzam za lase, pa seveda na vse izdelke za nego nohtov, za depilacijo, za ličenje … Pri vsej pozornosti, ki jo posvečamo svojemu telesu, pa pogosto pozabimo na vrat. Seveda neupravičeno.

Vrat je del našega telesa, ki opravlja pomembno nalogo, navsezadnje nosi po svetu našo glavo, poleg tega je skoraj vedno zelo izpostavljen oziroma viden (razen kadar je debelo ovit v šal ali ga odenemo v puli), zato pove veliko o nas. Naguban vrat izdaja našo starost, morebitni podbradek dejstvo, da imamo kak kilogram preveč, in še bi lahko naštevali. Prenehajte torej zapostavljati svoj vrat in ga vključite v svojo lepotno rutino.

Negujte ga nežno

Koža na vratu je precej bolj nežna in tanka kot tista na obrazu ali telesu, zato se prvi znaki staranja, kot so gube ali starostne pege, najhitreje pokažejo prav tam. Vrat moramo negovati z izdelki, ki kože ne dražijo, kadar izdelke (na primer sredstva za čiščenje ali hranilne kreme) nanašamo na vrat, pa jih moramo nanašati z nežnimi gibi in pri tem paziti, da kožo čim manj raztegujemo. Razna luščilna sredstva za nego vratu niso najbolj primerna, zato jih resnično uporabite le občasno.

Kar zadeva vprašanje, ali koža na vratu potrebuje posebno kremo ali lahko uporabimo kar tisto, s katero sicer negujemo obraz, so strokovnjaki večinoma enotni, da je to odvisno od starosti ženske. »Ženska v dvajsetih, ki ima kožo v izvrstnem stanju, za svoj vrat z lahkoto uporabi vlažilno kremo za obraz ali losjon za telo, ki ga običajno uporablja,« pravi Jeffrey Dover z Univerze Yale. »Ne potrebujete torej šestih različnih krem, morate pa paziti na to, da vsebuje izdelek, ki ga uporabljate, zaščitni faktor za zaščito pred soncem. Ko ste nekje v tridesetih, pa bi že lahko počasi začeli razmišljati o kremi, ki je namenjena prav negi vratu.«

prejšnji članek
FOTO: Dolge noge, ki jih boste večkrat pogledali
Svet slavnih
FOTO: Dolge noge, ki jih boste večkrat pogledali
naslednji članek
Medene skrivnosti
Moda&Lepota
Medene skrivnosti